Els vehicles ja circulen pel túnel de les Glòries en sentit Llobregat
Els vehicles ja circulen pel túnel de les Glòries en sentit Llobregat (Ajuntament de Barcelona)

Obert el túnel de les Glòries per entrar a Barcelona, amb previsió d'embussos durant setmanes

L'Ajuntament recomana sortir amb antelació i evitar l'hora punta, sempre que sigui possible, per evitar les retencions quan aquest diumenge entri en funcionament el túnel en sentit Llobregat

Actualitzat

Aquest diumenge s'ha obert al trànsit el túnel de les Glòries, a Barcelona, en sentit d'entrada a la ciutat. Durant la nit s'han fet les tasques per modificar la senyalització, i els primers vehicles ja hi han començat a circular a primera hora del matí. 

L'altre túnel, de sortida de Barcelona, va entrar en funcionament el mes de novembre.

L'Ajuntament ha advertit que durant els primers dies hi haurà més cues, sobretot a l'hora punta del matí. I és que el traçat actual per la superfície de la plaça tenia fins ara més carrils i, per tant, més capacitat que el túnel: amb dos carrils per als vehicles privats i un per al transport públic.

"Augmentaran les retencions habituals, segurament amb més temps i més longitud de cua", segons el gerent municipal de Mobilitat i Infraestructures, Manuel Valdés.

De cara a dilluns, el primer dia feiner, recomana "sortir de casa amb prou antelació per arribar al lloc a l'hora que es necessiti i, si és possible, no fer-ho a l'hora punta del matí".

L'objectiu de la reforma és reduir el trànsit d'entrada de vehicles privats. Per ara, no s'ha especificat si s'ampliarà el transport públic en aquesta zona.

El túnel, des de dins, aquest diumenge (CCMA)

Sense trànsit en superfície

La plaça de les Glòries quedarà, a partir d'ara, lliure de trànsit perquè els 43.000 vehicles que entren a Barcelona per la C-31 no podran circular per la superfície. S'elimina la circulació per la Gran Via entre els carrers de Bilbao i Padilla.

A la sortida del túnel, els vehicles es trobaran amb un semàfor. El carril dret serà per pujar cap al carrer Padilla i el carril central per continuar recte cap al carrer Marina. El carril esquerre és per al transport públic.

Només podran circular per la superfície de la Gran Via els autobusos, els taxis, les bicicletes i els veïns.

L'última sortida del tronc central de la Gran Via si es vol evitar el túnel i agafar rutes alternatives per entrar a la ciutat és la del carrer Bac de Roda.

Les modificacions provocaran l'eliminació de l'actual gir cap al carrer de la Independència des del centre de la Gran Via en sentit Llobregat. Ara, per connectar amb el carrer Aragó hi haurà dues opcions: agafar la sortida 207 Bac de Roda/Poblenou, continuar per Bac de Roda i després girar cap a Aragó o Mallorca; o bé seguir a la C-31 cap a l'interior del túnel i arribar a Aragó a través de Padilla o Marina.

Túnel de les Glòries de sortida de Barcelona
El túnel de sortida de Barcelona va obrir al novembre(ACN/Carola López)

El carrer de la Llacuna quedarà sense connexió amb la Gran Via en sentit Llobregat i únicament restarà operatiu un carril per accedir al lateral mar, en sentit Besòs. En el tram entre el carrer de Perú i la Gran Via, el carrer Llacuna es pacificarà i es permetrà la circulació només per a ús veïnal i per accedir a la zona de càrrega i descàrrega del centre comercial.

El funcionament dels radars en mode sancionador es manté congelat fins al mes d'agost.

Pel que fa a les persones que no utilitzin correctament les vies les primeres setmanes, l'inspector i portaveu de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Jordi Oliveras, ha assegurat que no hi ha voluntat de sancionar sinó d'orientar "de manera pedagògica".

ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaTrànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut