Malabo

Obiang guanya les eleccions a Guinea amb més del 96% dels vots

El president de Guinea Equatorial, Teodoro Obiang, ha guanyat aquest diumenge per tercera vegada consecutiva i amb una "majoria indiscutible" les eleccions presidencials, segons les dades aportades pel president de la Junta Electoral guineana. A l'espera dels resultats definitius, que es coneixeran el 5 de desembre, Obiang ha obtingut el 96,7% dels vots al capdavant de l'oficialista Partit Democràtic de Guinea Equatorial. Cap dels quatre candidats dels partits opositors ha arribat a l'1% dels sufragis. Aquests partits han denunciat "irregularitats" en el desenvolupament de la jornada.

Actualitzat
Enmig de dubtes sobre la netedat dels comicis, Teodoro Obiang hauria revalidat el càrrec de president de Guinea Equatorial després d'aconseguir el 96,7% dels vots en les eleccions d'aquest diumenge. Obiang ja havia vençut en les convocatòries electorals de 1989 (amb un 98,99% dels vots) i 2002 (99,5%), tot i que és en el poder des del 1979, quan des del càrrec de viceministre de Defensa va organitzar un cop d'estat contra el seu tiet i president, Francisco Macías, i va substituir-lo en el càrrec.

Teòricament, la jornada electoral ha estat supervisada per l'Institut per als Estudis Democràtics dels Estats Units, però l'oposició guineana ha denunciat "irregularitats", com ara la "desaparició de paperetes en moltes poblacions" o un col·legi on "la gent no ha votat i ho han fet al seu lloc els presidents de consells de poblats i comunitats de veïns", tots ells del partit d'Obiang.

Els partits de l'oposició no han arribat, sumats, al 4% dels vots i la formació que ha obtingut més suport ha estat la Convergència per a la Democràcia Social liderada per Plácido Micó, amb un 0,7% dels sufragis.
Anar al contingut