10 morts, entre ells l'atacant, en un tiroteig en una zona d'oci a Dayton, Ohio
La policia treballa al lloc del tiroteig al districte d'Oregon a Dayton, Ohio (Reuters)
Estats Units

10 morts, entre ells l'atacant, en un tiroteig en una zona d'oci a Dayton, a Ohio

El tirador, un jove blanc de 24 anys, ha disparat indiscriminadament contra un grup d'afroamericans que eren a l'exterior d'un establiment d'oci nocturn

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge hi ha hagut un segon tiroteig als Estats Units, aquesta vegada en una zona d'oci a Dayton, Ohio. A la una de la matinada un home ha obert foc contra la multitud al districte d'Oregon, a la zona de locals d'oci nocturn d'East Fifth Street. 

El Departament de Policia de Dayton ha confirmat que han mort nou persones i l'atacant ha estat abatut per la policia, que patrullava per la zona. Hi ha 9 morts i 27 ferits de diversa consideració, un en estat crític, que han estat traslladats a diferents hospitals de la zona.

Entre les 9 víctimes mortals hi ha la germana de l'autor dels trets i la parella d'aquesta. La policia de Dayton ha trobat els cadàvers dins un vehicle.

Les autoritats dels Estats Units han identificat aquest diumenge al presumpte atacant. Es deia Connor Betts i era un jove blanc nord-americà de 24 anys. No tenia antecedents penals i la policia ja ha escorcollat casa seva a Bellbrook, a 25 kilòmetres del lloc dels fets.El suposat atacant va ser abatut per les forces de seguretat "un minut després d'obrir foc", segons l'alcaldessa de la ciutat. Portava una armilla antibales, un fusell del calibre 223 i diversos carregadors. Les autoritats investiguen la motivació de l'atac.

 

 

A l'àrea s'han desplegat nombrosos efectius de la policia local i també agents federals.

 

Els agents de policia i de l'FBI treballen per identificar l'atacant i estan interrogant els testimonis per detallar-ne els fets.

La policia de Dayton diu que hi ha una investigació en marxa i ha demanat que s'eviti la zona:

 

L'alcaldessa de Dayton, Nan Whaley, ha explicat en roda de premsa que aquest és l'atac massiu 250 als Estats Units aquest 2019 i ha agraït la ràpida actuació policial.

 

L'alcaldessa de Dayton, Nan Whaley (Reuters)

 

Whaley ha assegurat que si la policia no hagués actuat ràpidament, podríem estar parlant de centenars de víctimes ja que hi havia molta gent a la zona.

Aquest dissabte un tiroteig en un centre comercial d'El Paso, a l'estat nord-americà de Texas, ha acabat amb 20 morts i 26 ferits.

 

 

Anar al contingut