Nou decret del lloguer d'habitacions: fins a 4 turistes per habitatge durant un mes

La Generalitat ha establert el marc legal que els ajuntaments podran adaptar en el termini d'un any

Actualitzat

Els lloguers d'habitacions en cases particulars o llars compartides ja tenen regulació, que arriba en un moment en què no hi ha turistes i amb els preus a la baixa.

Seran turístics si es lloguen per 31 dies o menys. Sigui propietari o llogater haurà de ser la vivenda habitual i l'haurà de compartir amb els hostes que, com a màxim, podran ser 4.

Aquest és el marc general que marca la Generalitat i que els ajuntaments tenen un any per adaptar.

José Luis Rodríguez, de l'Associació de Veïns i Amfitrions de Catalunya, no se'n refia, de com ho aplicarà cada ajuntament.

"Per descomptat que estem d'acord amb què hi hagi una regulació perquè això dona seguretat a totes les parts. Però arriba tard i estem convençuts que l'ajuntament farà servir les eines que li estan donant per prohibir coses. Segurament limitarà per zones i ja se sap que han baixat la quantitat d'habitacions."

L'Ajuntament de Barcelona reclamava al novembre una regulació d'aquest tipus. Aquest dimarts assegurava que el decret els va arribar tot just dilluns i que encara no podien valorar si assegura les competències municipals i com l'adaptaran.

Sí que hauran de controlar el compliment de la norma, com explica la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

"Si estem dient que són ells els que regulen que hi hagi aquest tipus d'activitat, doncs seran ells qui hagin de supervisar-ho."

Regularitzar la situació de l'oferta actual, prop de 10.000 a Barcelona i uns 14.000 en el conjunt de Catalunya, serà fàcil. Els titulars només hauran de declarar que compleixen tots els requisits.
 

La mesura té com a objectiu prevenir el frau i evitar la comercialització d'allotjaments turístics il·legals.

El decret, pendent des del 2015, també regula les àrees d'estada d'autocaravanes, on no es podran estar més de 48 hores, i els establiments singulars com les cabanes als arbres.

 

ARXIVAT A:
HabitatgeTurismeEconomia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut