Barcelona

Només dos de cada deu fumadors catalans es plantegen deixar l'hàbit

Tres de cada deu persones són fumadores a Catalunya, segons dades de l'enquesta de salut pública de Catalunya, que destaca també que només dos de cada deu fumadors es plantegen deixar el tabac. D'aquests, 621 persones van començar un tractament per deixar de fumar durant els dos primers mesos d'aquest any, coincidint amb la primera fase de la campanya de la Generalitat sobre els efectes del tabac. Ara en comença la segona fase, amb el lema "El fum és fatal".

Actualitzat
Fins a principis d'octubre, el Departament de Salut de la Generalitat ha posat en marxa una campanya contra el tabac per sensibilitzar la població sobre els efectes negatius de l'hàbit. La intenció és informar sobre els efectes del fum i els més de 4.000 components que hi ha en el tabac, i es dirigeix tant a fumadors com a persones que no fumen.

També s'explicaran els recursos assistencials que hi ha per deixar de fumar, com són les consultes als centres de salut i a les farmàcies, les unitats de tabaquisme i la línia telefònica d'ajuda al fumador de Sanitat Respon (tel. 902 111 444).

La campanya preveu col·locar cartells al metro i als Ferrocarrils de la Generalitat, en autobusos i en diferents punts de les principals capitals catalanes. A més, s'emetran anuncis radiofònics a les emissores de la Generalitat. També està previst distribuir 30.000 cartells, 200.000 fullets i 100.000 adhesius en centres hospitalaris, ambulatoris i CAP, farmàcies, centres educatius i als ajuntaments.

La primera part de la campanya, entre el desembre i el febrer passats, va suposar que més de 1.800 persones truquessin al número telefònic habilitat perquè els fumadors fessin les seves consultes, a més de la recollida de 12.200 cigarretes en les diverses accions de carrer programades i la posada en marxa de més de 21 milions d'"impactes" en els mitjans de comunicació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut