Navalni deixa la vaga de fam després de 24 dies

El líder opositor rus reclamava que el pogués veure un metge de la seva confiança

Actualitzat

L'opositor rus empresonat Aleksei Navalni ha deixat la vaga de fam que feia des de fa 24 dies. En un missatge a Instagram ha anunciat que ha començat el procés per tornar a prendre aliments sòlids per recomanació dels seus metges:

"En vista dels avenços aconseguits i de totes les circumstàncies, començo a abandonar la vaga de fam. Segons els protocols, això portarà 24 dies i, diuen, és encara més difícil."

Navalni, de 44 anys, compleix una condemna de tres anys i mig de presó a la ciutat de Pokrov i el 31 de març va començar la vaga de fam per reclamar que metges de la seva confiança el tractessin de dolors d'esquena i de pèrdua de sensibilitat a les cames i mans.

Fora de la presó, diverses persones s'havien sumat a la vaga de fam, inclosos representants de l'associació de víctimes de la matança de l'escola de Beslan, a Ossètia del Nord, el 2004. I a ells s'adreça també el líder opositor rus: "Amics, el meu cor és ple d'amor i gratitud per a vosaltres, però no vull que ningú experimenti sofriment físic per culpa meva."

Dimecres, milers de persones van desafiar la prohibició de manifestar-se a Rússia per demanar la seva llibertat i que rebi atenció mèdica, amb gairebé 1.500 detinguts.

L'entorn assegurava que l'estat de salut de Navalni era molt delicat i temien per la seva vida, tot i que el Kremlin sempre ho ha negat.

Navalni va tornar a Rússia al gener, després d'estar-se recuperant a Berlín de l'enverinament que va patir amb la substància Novitxok i que li va provocar un col·lapse en un vol a Sibèria, l'estiu passat.

ARXIVAT A:
RússiaAleksei Navalni
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut