Fotomuntatge que el noi va penjar a Instagram i que ha publicat "El Diario de Jaén"
Jaén

Multat amb 480 euros per fer un fotomuntatge de Crist amb la seva cara, a Jaén

Se l'acusa d'un delicte contra els sentiments religiosos després de la denúncia de la Germandat de l'Amargor

RedaccióActualitzat

La broma li ha costat 480 euros. Un jove de 24 anys de Jaén ha estat condemnat a una multa de prop de mig miler d'euros per penjar al seu Instagram un fotomuntatge del Crist de l'Amargor amb el seu rostre, amb pírcing al nas inclòs. Els fets es remunten a l'abril del 2017.

El jutge ha determinat que és autor d'un delicte contra els sentiments religiosos per modificar el rostre del Crist popularment conegut en la Setmana Santa de la ciutat com "El Despojado".

La sentència va ser dictada de forma oral aquest dimecres després que l'acusat reconegués els fets i acceptés el pagament de la multa. Aquest fet va fer rebaixar la petició de condemna del ministeri fiscal que demanava una multa de 2.160 euros, que es podien substituir per 180 dies de presó en cas d'impagament.

La Germandat de l'Amargor li va demanar en diverses ocasions que retirés la imatge i en no aconseguir-ho va dur el cas als jutjats. Segons la fiscalia en el seu escrit de qualificació provisional, el fotomuntatge era una "vergonyosa manipulació del rostre de la imatge", un fet que evidenciava un "menyspreu manifest i mofa cap a la cofraria amb el pròposit d'ofendre".

 

Anar al contingut