El restaurant fa oferir aliments en estoc per repartir-los a la Xarxa d'Aliments durant l'estat d'alarma
El restaurant va oferir productes en estoc per repartir-los a famílies vulnerables amb la Xarxa d'Aliments durant l'estat d'alarma

Multa a un restaurant per donar menjar a famílies vulnerables durant l'estat d'alarma

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha dit que es revisaran els fets "perquè no té sentit multar qui reparteix solidaritat"

RedaccióActualitzat

El col·lectiu Espai Veïnal Cabanyal de València ha denunciat la imposició de multes de 4.200 euros en total al restaurant La Lusitana Tasca i a la Xarxa d'Aliments de l'entitat veïnal "per repartir aliments a les famílies necessitades durant l'estat d'alarma".

En un vídeo difòs a les xarxes socials, el propietari del restaurant, Javier Márquez, explica que va tancar l'establiment amb la declaració d'estat d'alarma i que els aliments que tenia en estoc volia donar-los als col·lectius i persones vulnerables del barri.

Es va posar en contacte amb la Creu Roja, els treballadors del centre de salut del barri i la policia local "per veure quina era la millor forma de dur-ho a terme".

 


El 17 de març, des del local van repartir 84 racions a cada membre de les famílies derivades per l'Espai Veïnal, vestits amb els EPI i mantenint en tot moment la distància de seguretat.

Aquella tarda, en acabar el repartiment, agents de la policia local de València van anar al local per aixecar una acta de denúncia "amb to amenaçador, dient que tancarien el negoci".

 

"Un abús d'autoritat"

"No fèiem cap activitat il·legal", diu Márquez.

"El BOE ho contemplava; el policia deia que li era igual el BOE i que si no teníem el permís de la Delegació del Govern no podíem fer-ho."

 

Durant el confinament, el restaurant va seguir com a punt de distribució de la Xarxa d'Aliments, que no ha aturat l'activitat fins a la data d'avui.

El propietari de La Lusitana Tasca denuncia "l'abús d'autoritat" i demana a l'Ajuntament que reconsideri l'error perquè van ajudar "persones que no tenen res al Cabanyal".

Una treballadora social del Centre de Salut Serreria I explica que el repartiment es va fer complint amb la llei. "Jo mateixa he derivat moltes famílies perquè fosin ateses a l'Espai Veïnal, abans i després d'aquests fets."

 

 

Després de fer-se públic el cas a les xarxes socials, s'ha posat en marxa una recollida de signatures perquè s'anul·li la multa per "injusta".

"No té sentit multar la solidaritat"

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat que "no té sentit multar a qui reparteix solidaritat". Assegura que es revisaran els fets i "s'actuarà conforme a la llei i la lògica humanitària".

ARXIVAT A:
PobresaPolicial
Anar al contingut