Harare

Mugabe amenaça amb tornar a les armes si guanya l'oposició

Robert Mugabe continua posant pals a les rodes del país. El president de Zimbabue ha advertit aquest divendres que si és derrotat a la segona volta de les eleccions presidencials del 27 de juny, els soldats veterans de la guerra de la independència dels colonitzadors britànics podrien tornar a agafar les armes. La premsa oficialista informa que soldats veterans es van presentar a l'oficina de Mugabe després de la primera volta dels comicis el 29 de març i es van oferir a lluitar. En la primera ronda electoral es va imposar el líder de l'oposició, Morgan Tsvangirai, però no va aconseguir la majoria suficient per evitar una segona volta. Robert Mugabe intenta per tots els mitjans mantenir-se al poder després de 28 anys governant.

Actualitzat

Robet Mugabe ha explicat que els excombatents li van justificar la intenció de tornar a la lluita dient que el país es va guanyar amb les armes, referint-se als colonitzadors britànics, però el president actual els va respondre que no es podia repetir una guerra.

Zimbabue està immers en la campanya electoral de la segona volta de les eleccions, però el govern de Mugabe fa tot el possible per dificultar els mítings i actes del Moviment pel Canvi Democràtic, l'oposició. Aquest divendres, la policia zimbabuesa ha confiscat dos autobusos que el líder opositor, Morgan Tsvangirai, fa servir per a les seves activitats electorals. I ahir, Tsvangirai va ser detingut per tercera vegada en vuit dies. La detenció va durar dues hores i després el van deixar anar.

Anar al contingut