Madrid

Moratinos, s'acaba el viatge del cap de la diplomàcia

La remodelació del govern de Zapatero també passa pel Ministeri d'Afers Estrangers. Després de sis anys al capdavant d'aquesta cartera, Miguel Ángel Moratinos surt i entra Trinidad Jiménez, fins ara ministra de Sanitat. El cap de la diplomàcia espanyola s'ha manifestat sorprès pel canvi perquè tenia l'agenda feta per un mes vista, en què destacava la decisiva reunió de titulars d'Exteriors de la UE de dilluns que ve per debatre si es canvia o no la política cap a Cuba.

Actualitzat
Miguel Ángel Moratinos va néixer a Madrid el 8 de juny del 1951. Està casat i té tres fills. El fins ara titular d'Afers Estrangers va estudiar al Liceu Francès de Madrid i es va llicenciar en Dret i en Ciències Polítiques per la Complutense.

Moratinos va començar la carrera diplomàtica treballant al Ministeri d'Afers Estrangers del 1974 al 1979 com a director per a les relacions de l'Europa de l'Est. El 2004 va ser elegit Diputat al Congrés pel PSOE per Còrdova i va ser nomenat ministre d'Afers Estrangers per Zapatero. Una de les primeres missions de Moratinos va ser la retirada espanyola de la guerra de l'Iraq, que va provocar suspicàcies amb els Estats Units.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut