Mor una cooperant catalana en un atac rus a Ucraïna

Emma Igual era directora de l'ONG Road to Relief, que es dedicava a evacuar civils i a tasques d'ajuda humanitària a les zones més afectades per la guerra

RedaccióActualitzat

La cooperant catalana Emma Igual, directora de l'ONG Road to Relief, ha mort a Ucraïna per l'atac rus al comboi en què viatjava, segons ha confirmat el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares.

"La confirmació verbal és que va morir en caure un projectil sobre el vehicle en què viatjava. Busquem la confirmació certificada", ha afirmat des de Nova Delhi, on es troba per la cimera del G20.

L'ONG que dirigia havia publicat aquest dissabte al seu compte d'Instagram que el vehicle en què anaven quatre membres de l'equip, que feien el trajecte de Sloviansk a Bakhmut per avaluar les necessitats dels civils atrapats en una ciutat propera, havia estat atacat a les 10 del matí. "Després d'un impacte directe, el vehicle va bolcar i es va incendiar", asseguren.

 

Al vehicle atacat hi viatjaven també el voluntari mèdic alemany Ruben Mawick, el voluntari suec Johan Mathias Thyr i el canadenc Anthony "Tonko" Ihnat. Segons el post de l'ONG, els dos primers estaven ferits greus i Tonko també havia mort. Deien, però, que es desconeixia l'estat d'Igual.

Segons ella mateixa va explicar al programa "Tot es mou" de TV3 el maig passat, era a Ucraïna des del març del 2022, juntament amb un equip de 40 voluntaris. La seva feina era l'assistència humanitària i mèdica als civils.

El fotoperiodista Alfons Cabrera va documentar la seva feina i en compartia una part a les xarxes socials:

ARXIVAT A:
Ucraïna
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut