Mor Miquel Valls, expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona

RedaccióActualitzat

Miquel Valls i Maseda ha mort als 75 anys. Qui va ser president de la Cambra de Comerç de Barcelona durant 17 anys ha mort a l'Hospital Teknon de Barcelona a causa d'una malaltia que li van diagnosticar recentment, segons fonts de la Cambra.

Nascut el 28 de setembre de 1943 a Barcelona i sempre lligat a l'empresariat català. Va estudiar Ciències Econòmiques a la UB i va ser diplomat en Direcció d'Empreses per l'Institut d'Estudis Superiors d'Empresa.

Procedent d'una família d'industrials del sector metal·lúrgic, aquest economista i empresari va passar per empreses com Fichet o la Mútua Midat Cyclops.

Valls va arribar a la Cambra de Comerç l'any 1996, però no va ser fins dos anys més tard que va passar a formar part del comitè executiu de l'organització. El 2002 va aconseguir la presidència després d'unes eleccions sense competència. Valls va representar la veu moderada de l'empresariat català  i la reivindicació de millors infraestructures a Catalunya al capdavant de l'entitat cameral durant 17 anys. 

Aquest 2019, Miquel Valls va cedir el càrrec a l'empresari independentista Joan Canadell, que va encapçalar una candidatura oposada a Valls avalada per l'ANC. El seu successor a la presidència n'ha destacat la seva gestió econòmica.

A més, d'haver estat a la Cambra de Barcelona, també va assumir la presidència del Consell General de Cambres de Catalunya i la vicepresidència del Consell Superior de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació d'Espanya. A principis del 2017 va assegurar, com a president de la Cambra de Barcelona, que Catalunya no seria viable econòmicament fora de la Unió Europea.

L'empresari barceloní també va ser vicepresident segon del Consell General de la Fira de Barcelona. El govern de la Generalitat li va concedir la Creu de Sant Jordi l'abril del 2017.

ARXIVAT A:
Obituari
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut