Joan Canadell, en la votació que l'ha escollit nou president de la Cambra (ACN)
Barcelona

L'empresari independentista Joan Canadell, nou president de la Cambra de Comerç

Amb el vot de 36 dels 54 integrants del ple, ha obtingut el suport de 5 membres aliens a la seva candidatura, Eines de País

Actualitzat

L'empresari independentista Joan Canadell s'ha convertit aquest dilluns en el nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona. Ha obtingut una majoria absoluta de 36 dels 54 vots emesos, cosa que implica que ha aconseguit el suport de membres del ple aliens a la seva candidatura, Eines de País. Els 18 restants han votat en blanc.

El ple ha tirat endavant tot i el recurs presentat per un col·lectiu d'empresaris que demanen anul·lar les passades eleccions.

Al costat de Canadell, que substitueix Miquel Valls, integren el comitè executiu de la nova Cambra Mònica Roca, Pere Barrios i Roser Xalabarder, com a vicepresidents primer, segon i tercer, respectivament, i Jordi Pomarol, com a tresorer. A més, formen part de l'òrgan de gestió i administració set vocals.

Canadell és el candidat d'Eines de País, guanyadora de les eleccions per majoria absoluta. Abans de la votació del plenari, Canadell demanava el suport amb aquestes paraules:

"Havent-hi només una sola candidatura, només hi ha dues possibilitats: estar a favor d'aquest equip de govern o no estar-hi a favor, i estar a favor de no sabem de qui, perquè no hi ha cap altra candidatura. La nostra candidatura és la digna guanyadora d'unes eleccions en què s'havien d'escollir 40 vocals, dels quals en vam guanyar 31."


La seva victòria a les eleccions ha estat impugnada per dos dels empresaris derrotats, però el ple de la Cambra s'ha constituït sense problemes.

Així, la Cambra de Barcelona obre una nova etapa en la qual, per primera vegada en la seva llarga trajectòria, hi ha una majoria independentista, amb un president que s'ha compromès a treballar a favor de "la república".

 

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut