Mark Hollis en una actuació amb Talk Talk
Mark Hollis en una actuació amb Talk Talk

Mor Mark Hollis, líder de Talk Talk i autor de l'èxit dels 80 "It's my life"

Hollis, que feia 20 anys que havia deixat la indústria musical, ha mort als 64 anys d'un malaltia fulminant

Actualitzat

Mark Hollis, líder, cantant i compositor de la banda britànica dels 80 Talk Talk, ha mort als 64 anys.

Autor d'"It's my life" o "Such a shame", uns dels èxits del grup britànic. Se'l considera un dels grups de referència de l'anomenada New Wave britànica durant la dècada dels vuitanta. Talk Talk, i Mark Hollis en concret, van influir en bandes posteriors com Radiohead o els islandesos Sigur Rós.

Hollis ha mort per una malaltia que va acabar ràpidament amb la seva vida, tot i que no se n'han donat detalls.

La notícia l'ha donat la cadena de ràdio pública nord-americana NPR i l'han confirmat tant el representant de l'artista, Keith Aspden, com el baixista del grup, Paul Webb, conegut com a Rustin Man, al seu Facebook.

 

"NPR pot confirmar que Mark Hollis, el líder i compositor de la banda de rock revolucionari Talk Talk, ha mort als 64 anys."

 

"Estic molt impactat i entristit en sentir la notícia de la mort de Mark Hollis. Musicalment era un geni i era un honor i un privilegi haver estat en una banda amb ell. No he vist el Mark durant molts anys, però, com molts músics de la nostra generació, he estat profundament influenciat per les seves idees musicals pioneres. Sabia crear una profunditat de sentiment amb el so i l'espai com cap altre. Va ser un dels grans, si no el més gran."

El seu cosí polític, el doctor i exdirector de World Health Organisation, Anthony Costello, l'ha recordat com a "pare i marit meravellós" i "una icona musical indefinible".

 

 

"RIP Mark Hollis. Cosí polític. Marit i pare meravellós. Home fascinant i de principis. Retirat del negoci de la música fa 20 anys, però una icona musical indefinible."

 

Nascut el 4 de gener de 1955 al barri londinenc de Tottenham, Mark Hollis va adquirir fama internacional a partir del 1981 al capdavant de Talk Talk com a vocalista i compositor. Els èxits més coneguts de la banda són "Such a shame" o "It's my life", que el 2003 va versionar el grup nord-americà NoDoubt.

La seva música va derivar del pop i l'art pop pel seu ús dels sintetitzadors cap a una música més experimental amb el jazz rock i van ser considerats els pioners del post-rock.
La banda es va dissoldre el 1991, Hollis va treure un disc en solitari sis anys més tard i des d'alehores estava retirat de la indústria musical.

Grups com Duran Duran han reaccionat a la mort de Hollis a través de Twitter:

 

"El Mark va ser autor d'algunes cançons realment genials."

També altres com The The han lamentat la seva mort:

 

ARXIVAT A:
MúsicaObituari
Anar al contingut