Leandre de Borbó, fill no matrimonial d'Alfons XIII
Leandre de Borbó, fill no matrimonial d'Alfons XIII
Madrid

Mor Leandre de Borbó, reconegut com a fill no matrimonial del rei Alfons XIII

Nascut d'una relació del rei Alfons XIII amb l'actriu Carmen Ruiz, el Registre Civil va reconèixer el seu parentiu amb els Borbons l'any 2003

RedaccióActualitzat

Leandre de Borbó Ruiz Moragas ha mort aquesta matinada a Madrid, als 87 anys.

Nascut d'una relació extramarital del rei Alfons XIII amb l'actriu madrilenya Carmen Ruiz Moragas l'any 1929, Leandre va lluitar perquè se li reconegués el parentiu amb la família reial. Seria germà de pare de Joan de Borbó i oncle de Joan Carles I.

Llicenciat en Dret, va portar una vida discreta com a relacions públiques i empresari en diversos sectors fins que, l'any 2002, va publicar un llibre de memòries titulat "El bastard reial". El mateix any va presentar al Registre Civil una demanda de filiació paterna no matrimonial "com a conseqüència de la possessió d'estat". Un any més tard, en una resolució sense precedents, el registre va estimar la seva petició i li va reconèixer com a fill "no matrimonial" d'Alfons XIII de Borbó i Àustria.

La disposició judicial no li va comportar reconeixement de cap títol nobiliari ni tampoc tractament o honors reservats a la Família Reial. Leandre, però, va reclamar la seva condició d'infant d'Espanya, que mai li va ser reconeguda.

L'any 2004 va publicar un segon llibre autobiogràfic amb el títol "De bastard a infant d'Espanya" i el 2007, un altre sobre el seu pare titulat "Alfons XIII vist pel seu fill".

Anar al contingut