Rio de Janeiro

Mor en accident aeri a Rio de Janeiro el jutge del cas Petrobras

El jutge del Suprem portava la instrucció del cas Rentacotxes i era responsable de les homologacions de les delacions dels implicats en el cas Petrobras, la trama de corrupció més important de la història del Brasil

RedaccióActualitzat

Mor en un accident aeri Teori Zavascki, el màxim responsable al Tribunal Suprem brasiler de les investigacions de la xarxa de corrupció de Petrobras. El magistrat ha mort davant les costes de Rio de Janeiro en estavellar-se l'avioneta en què viatjava.

El jutge Teori Zavascki, de 69 anys, s'encarregava de la instrucció del cas Rentacotxes (Lava Jato), sobre la gran xarxa de corrupció a la petrolera estatal Petrobras. Zavascki havia impulsat el cas Petrobras, especialment pel que fa a les homologacions de les delacions dels implicats en la major trama de corrupció de la història del Brasil.

A l'aparell accidentat, hi anaven quatre persones, tres de les quals han mort i una ha resultat ferida. Feia pocs minuts que havien sortit de Sao Paulo quan l'avioneta es va precipitar al mar a dos quilòmetres de distància de la pista d'aterratge. En el moment de l'accident plovia i feia mal temps. Diverses parts de l'avioneta ja s'han pogut treure del mar.

 

 

El govern brasiler ha decretat tres dies de dol oficial per la mort del magistrat, que viatjava en una avioneta propietat d'un empresari hoteler. El president del Brasil, Michel Temer, ha lamentat la pèrdua d'un home públic amb una trajectòria "sempre impecable a favor del dret i la justícia".

Els expresidents brasilers Luiz Inácio Lula da Silva i Dilma Rousseff també han reaccionat davant la pèrdua del jutge encarregat del cas Rentacotxes al Tribunal Suprem Federal. Lula da Silva ha lamentat la pèrdua d'un ciutadà que, diu, va honorar la magistratura durant tota la seva carrera. L'expresidenta Dilma Rousseff ha dit que Zavascki, que ella va nomenar magistrat del Suprem, va complir amb les tasques de magistrat "sense por, com un home seriós i íntegre".

 


 

 

Anar al contingut