Va ser figura de referència en gèneres radiofònics com la radionovel·la

Mor als 84 anys Pepa Palau, actriu i gran dama de la ràdio en català

Va ser una de les veus dels inicis de Catalunya Ràdio i una pionera dels mitjans de comunicació a Catalunya

RedaccióActualitzat

Pepa Palau ha mort aquest divendres als 84 anys. Actriu, directora, guionista i locutora de ràdio i televisió, va ser una de les pioneres dels mitjans de comunicació a Catalunya.

Nascuda l'any 1938, la relació de Palau amb la ràdio va començar de molt jove, amb col·laboracions a Ràdio Barcelona i amb Luis de l'Olmo a RNE.

Als anys setanta, juntament amb Teodor Garriga, va impulsar la recuperació de l'emissora Ràdio Associació de Catalunya, que havia confiscat el franquisme, i va ser la primera veu que va dir el nom de l'emissora en antena després de la dictadura.


El 1983 va participar en la primera emissió de Catalunya Ràdio, convertint-se en una de les veus dels inicis de la cadena.

A més a més, va ser figura de referència en gèneres radiofònics com el radioteatre. L'any 2019, el programa "Dies de ràdio", de Catalunya Ràdio, va entrevistar Pepa Palau i va repassar la seva trajectòria dirigint i interpretant radionovel·les, durant els anys vuitanta i noranta.


Pel que fa a la televisió, va presentar programes infantils a TVE, com "La casa del reloj", el 1971, i "El juego de la foca", entre el 1972 i el 1973.

Juntament amb el popular Kiko Ledgard va presentar algunes de les gales del V Festival de la Cançó Infantil de TV3 i també va intervenir a la pel·lícula "Los últimos golpes del Torete", de José Antonio de la Loma.

També destaquen les seves aparicions en programes dels inicis de TV3 com "Vostè jutja", "El joc de viure" o "El joc de la diana".


Quant a la incursió teatral, el 1975 va fundar una companyia de teatre que va posar en escena obres bàsicament infantils.

Alguns companys de Catalunya Ràdio han volgut retre homenatge a Pepa Palau aquest dissabte, en saber que havia mort.

Alguns exemples són Xavier Solà, presentador de "La nit dels ignorants", o l'editora del "Catalunya migdia cap de setmana", Neus Bonet, i el president de Ràdio Associació de Catalunya, Jordi Margarit, que han recordat aquest dissabte la seva trajectòria a "La tarda de Catalunya Ràdio":

 

 

ARXIVAT A:
Catalunya RàdioMitjans de comunicacióTelevisióObituari
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut