Presentació 10 anys "Sense ficció"
Presentació 10 anys "Sense ficció"
DESÈ ANIVERSARI

Montse Armengou: "En aquests 10 anys de 'Sense ficció' hem ofert una mirada profunda, compromesa, crítica, amb una voluntat de servei públic"

La Filmoteca de Catalunya ha acollit la presentació de "Sense ficció, mirall d'una dècada", de Josep Rovira i David Burillo, en què es repassen alguns dels títols que han tingut més impacte en aquesta dècada. El documental inclou visions inèdites dels directors, les intimitats de les gravacions, així com la repercussió en les vides dels protagonistes de les obres d'aquests deu anys.

Actualitzat

A la presentació del documental "Sense ficció, mirall d'una dècada" hi han assistit Vicent Sanchis, director de TV3; David Bassa, cap d'Informatius de TV3; Cristina Muñoz, cap de Documentals de TV3; Montse Armengou, directora del programa; Josep Rovira i David Burillo, autors del documental de resum dels últims deu anys.

Vicent Sanchis ha lloat la bona salut del programa referent del gènere documental: "Espero que aquesta aposta continuï el màxim temps possible, que l'audiència ho sàpiga valorar, perquè no és només un esforç, és també una aposta per la serietat, pel sentit cívic i social."

David Bassa, cap d'Informatius de TV3, s'ha congratulat per l'aniversari: "Celebrar deu anys és un motiu d'alegria. El 'Sense ficció' ha demostrat tenir un molt bon estat de salut, està fort com un roure, amb xifres d'audiència similars a les d'un Barça-Madrid. Ens enorgulleix a tots els Serveis Informatius."

Cristina Muñoz, cap de Documentals de TV3, ha assegurat que es tracta d'un fenomen "rara avis": "Un programa de documentals, en la primera cadena i que, a més a més, obté bons resultats. Això gairebé no es dona a cap televisió europea, molt poques en tenen a la primera cadena, en 'prime time' i de manera regular i sistemàtica durant deu anys."

Més de 400 històries han estat el reflex del que ha passat al món en l'última dècada. Així, els telespectadors de TV3 han conegut de molt a prop, entre d'altres, el drama dels refugiats que arriben a l'illa de Lesbos, han descobert què és l'obsolescència programada i han acompanyat Pasqual Maragall en la seva lluita contra l'Alzheimer.

Montse Armengou, directora de "Sense ficció", ha fet un breu recorregut pels deus anys del programa: "Fa deu anys va esclatar amb tota la seva virulència la crisi econòmica. Tot i que no era un bon moment per aventures televisives i malgrat tot un grup de persones de '30 minuts' vam sortir de la nostra zona de confort i vam començar en aquesta aventura incerta. En aquest temps, sempre hem volgut oferir una mirada profunda, compromesa, crítica, divertida, d'aquesta realitat que ens envolta. I ho hem volgut fer amb un voluntat de servei públic i de compromís amb la ciutadania."

Josep Rovira i David Burillo, autors del documental "Sense ficció, mirall d'una dècada", han assegurat que els ha costat molt triar entre més de 400 documentals. Josep Rovira, director del documental, ha destacat: "el documental és un reflex del que ha passat, i també del que nosaltres hem fet, com ho hem relatat". Per la seva banda, David Burillo, realitzador, ha detallat la complexitat que van tenir per fer "el documental dels documentals". 

Personalitats com la cuinera Carme Ruscalleda, el músic Joan Manuel Serrat o l'actor Pere Arquillué, així com altres professionals del món audiovisual, com Mònica Terribas, Jordi Basté o Mònica Planas, han enregistrat un missatge de felicitació per al programa. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut