El primer secretari del PSC, José Montilla, a la trobada de la formació a Vilopriu
El primer secretari del PSC, José Montilla, a la trobada de la formació a Vilopriu
Vilopriu

Montilla discrepa de la reforma de la Constitució, però reconeix que no fer-la tindria més costos

La proximitat del congrés del PSC, del qual haurà de sortir la nova direcció del partit, ha marcat la trobada de Vilopriu amb què tradicionalment els socialistes catalans enceten el curs polític. A més de la direcció actual, a la cita hi han assistit els noms que més sonen com a possible relleu de José Montilla. Ha estat el candidat de la plataforma Nou Cicle, Joan Ignasi Elena, qui ha dit que cal una renovació, però també s'ha mostrat partidari d'arribar al congrés units i amb acords. En una altra línia, el primer secretari del PSC, José Montilla, ha assegurat que la reforma constitucional que ha de limitar el deute limitarà també l'autogovern.

Actualitzat
"És obvi que -la reforma de la Constitució- suposarà una limitació. Alguns diuen: 'Que això no limiti l'autogovern.' És una limitació de l'autogovern de Catalunya i d'Espanya i de la sobirania. Una limitació que ens autoimposem perquè necessitem diners", ha dit Montilla.

El secretari dels socialistes catalans ha reconegut que ell no hauria fet les coses "com s'han fet". "Ho dic sincerament. Però també crec que avui té més costos no fer aquesta reforma -espero que el contingut sigui mínimament decent- que fer-la. A més, m'agradaria que en aquesta reforma hi poguessin participar els partits nacionalistes."

José Montilla ha contradit el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i la vicepresidenta, Elena Salgado, per deixar clar que la reforma no s'ha fet per iniciativa pròpia sinó que ha vingut imposada per França, Alemanya i el Banc Central Europeu.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut