El portaveu del PNB al Congrés, Josu Erkoreka
El portaveu del PNB al Congrés, Josu Erkoreka
Bilbao

El PNB vol aprofitar la reforma constitucional per encabir-hi una esmena sobre el dret a decidir

El portaveu del PNB al Congrés dels Diputats, Josu Erkoreka, ha assegurat que la seva formació probablement "aprofitarà" la reforma de la Constitució que estan preparant els dos grans partits espanyols per introduir-hi una esmena sobre el dret a decidir. En una entrevista a una ràdio basca, Erkoreka ha afegit que aquesta és una "màxima aspiració" de la seva formació que no han deixat "mai de banda". El conseller d'Interior, Felip Puig, ha respost a Erkoreka que el dret a decidir s'ha d'exercir per altres vies. Puig dubta que es pugui canviar cap altra cosa que el sostre de despesa i dèficit, pactat entre el PP i el PSOE.

Actualitzat
El portaveu del PNB al Congrés, Josu Erkoreka, ha assegurat que expressaran "clarament a l'opinió pública i també als poders de l'Estat que si els partits majoritaris d'Espanya són capaços de consensuar una reforma constitucional, nosaltres també tenim el nostre paquet de reformes". "Tots tenim la nostra pròpia idea del que seria convenient tocar o reformar a la Constitució perquè fos més satisfactòria, probablement aprofitarem el viatge per fer aquest plantejament", ha afegit en referència a l'esmena sobre el dret a decidir.

Felip Puig considera que la proposta dels nacionalistes bascos és poc "factible". En una entrevista a Catalunya Ràdio, Puig ha afirmat que "no ens hauríem de deixar embolicar amb reformes constitucionals, sinó cada vegada més tenir clar que això del dret a decidir no vindrà per una reforma de la Constitució, ni per una argúcia legal, ni per una negociació a Madrid". Vindrà per "un enfortiment de la cohesió i de la majoria que el país estigui disposada a jugar".
Anar al contingut