El candidat del PSOE a les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba (Foto: EFE)
Alfredo Pérez Rubalcaba (Foto: EFE)
Madrid

Rubalcaba proposa al PP que la reforma de la Constitució no inclogui xifres concretes

El PSOE ha proposat al Partit Popular que la reforma de la Constitució per limitar el dèficit no inclogui xifres i que aquestes s'acordin a la llei d'estabilitat pressupostària que s'està negociant paral·lelament a la reforma de la carta magna. És la proposta d'Alfredo Pérez Rubalcaba, el candidat socialista a les eleccions generals, perquè hi hagi prou flexibilitat per garantir les polítiques socials i els serveis públics.

Actualitzat
Rubalcaba considera que els nous punts que s'han d'introduir a la Constitució han de recollir els "principis", però no els números concrets. Així, el govern de torn tindrà "màxima flexibilitat" i marge de maniobra per gestionar les polítiques socials i situacions puntuals de crisi econòmica o en catàstrofes.

El PSOE està convençut que d'aquesta manera s'aconsegueix un doble objectiu. D'una banda, es llança un "missatge clar" als mercats de compromís amb l'"austeritat i el rigor", perquè hi ha una reforma constitucional que té "molt de simbòlic". Les xifres seran clares i públiques i per als mercats quedaran fixades de forma nítida. D'una altra banda, amb aquest "marge de flexibilitat" es poden garantir els serveis bàsics en qualsevol circumstància.

Alfredo Pérez Rubalcaba ha plantejat aquests punts a la portaveu del PP, Soraya Sáenz de Santamaría. Segons fonts citades per l'agència Europa Press, les negociacions estan sent "molt raonables" i, amb tota la cautela, afirmen que hi ha nombroses possibilitats d'arribar a un acord.
Anar al contingut