Barcelona

Montilla demana als futurs membres del Consell de la Cultura i les Arts que no tolerin interferències

El futur Consell de la Cultura i de les Arts de Catalunya ja té el seu primer mandat quan encara no s'ha constituït. El president de la Generalitat ha demanat als que en seran membres, si els ratifica el Parlament, que eludeixin qualsevol tipus d'interferència. Els onze candidats a formar part de la institució s'han reunit amb Montilla, que els ha encomanat que treballin amb llibertat i independència. El president de la Generalitat ha volgut donar exemple i s'ha compromès a "no interferir en la tasca de la nova institució".

Actualitzat
El president de la Generalitat ha rebut els onze candidats a formar part del primer Consell de la Cultura i de les Arts de Catalunya. En el seu primer contacte conjunt amb els candidats proposats per ell mateix i que el Parlament encara ha de ratificar, Montilla els ha demanat que "treballin per ser un referent de prestigi internacional i un model per a Espanya".

Alhora que els reclamava independència, el president de la Generalitat no els ha estalviat les responsabilitats. Montilla ha animat els futurs consellers a "reforçar el reconeixement i l'admiració de la societat catalana" per la cultura. També els ha demanat que "defugin els protagonismes individuals, en benefici del prestigi de la institució que representaran i de la cultura catalana". Finalment, els ha desitjat èxit "a l'hora de descobrir nous talents artístics i creadors i d'impulsar projectes innovadors i exportables, amb criteris d'exigència".

Pendents del vot del Parlament

Els onze consellers encara han de passar pel tràmit de la ratificació del Parlament de Catalunya per començar a exercir com a primer Consell de la Cultura i de les Arts del país. Les persones proposades pel president de la Generalitat són el filòsof i crític d'art Xavier Antich, l'arquitecte i activista del disseny Juli Capella, l'escriptor i crític Jordi Coca, l'humanista i traductor Manel Forcano, la galerista Chantal Grande, l'advocat Francesc Guardans i Cambó, l'actriu i directora Sílvia Munt, la gestora cultural i d'art emergent Marta Oliveras, la crítica d'art Pilar Parcerisas, la cineasta Rosa Vergés i l'escriptor Xavier Bru de Sala. Aquest últim és el candidat a presidir aquest òrgan assessor del Govern.

El Consell de la Cultura és un projecte que Montilla va traslladar el 19 de desembre al Parlament. Es tracta d'un organisme pioner al sud d'Europa, amb personalitat jurídica pròpia i l'objectiu d'assessorar el govern i organitzar la política de suport i promoció de la creació artística i cultural.
Anar al contingut