Barcelona

Monitors de menjadors alerten de la massificació de nens en algunes escoles durant l'estona del dinar

Actualment no hi ha cap normativa que fixi una ràtio màxima de nens per monitor

RedaccióActualitzat

Monitors de menjadors escolars alerten de la massificació de nens que hi ha en algunes escoles durant l'estona del dinar. Actualment no hi ha cap normativa que fixi una ràtio màxima de nens per monitor, cosa que facilita que en alguns centres hi pugui haver fins a 40 nens sota la responsabilitat d'un únic professional. Un monitor, que vol mantenir l'anonimat, explica com ha treballat durant tot el curs:

"No ens dóna temps de donar menjar a tots els nens. Estem parlant que tenim un menjador que hi caben uns 100 nens i estem donant menjar a 300 en dues hores. Entren i entren i no hi ha final. Moltes vegades tenen mal d'estómac, vomiten... És que mengen massa ràpid."

Cristòfol Ortolà, responsable del lleure educatiu de Comissions Obreres, confirma el problema, però puntualitza que hi ha grans diferències, segons el nivell econòmic de les famílies.

"L'administració mira ara cap a un altre costat. Qui mana és el client i, per tant, et trobes escoles concertades o públiques de llocs econòmicament més potents on hi ha un monitor per classe, més el coordinador a jornada completa. A mesura que et vas allunyant d'aquests llocs més econòmicament potents, les ratios desapareixen".

Tant els sindicats com els monitors expliquen que en aquestes condicions és pràcticament impossible fer activitats educatives durant el dinar o el pati del migdia.

Des del Departament d'Ensenyament asseguren que estan treballant en un document per regular el funcionament dels menjadors escolars. Plantegen ràtios que van dels 15 alumnes per monitor a P3 als 30 de Primària o als 40 a Secundària.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut