L'activista social reusenc Mohamed Said Badaoui
L'activista social reusenc Mohamed Said Badaoui

Mohamed Said Badaoui, un activista social amenaçat d'expulsió després de 30 anys a Catalunya

El portaveu d'Adedcom, una associació per la defensa dels drets de la comunitat musulmana de Reus, va rebre la setmana passada una notificació administrativa d'expulsió

Redacció/AgènciesActualitzat

Mohamed Said Badaoui és un activista social molt conegut a Reus. Té 40 anys i en fa 30 que viu a Catalunya, amb els permisos de residència i de treball en vigor.

Havia estat el portaveu de la mesquita de la ciutat i actualment és president d'Adedcom, una associació per la defensa dels drets de la comunitat musulmana. També forma part de Reus Refugi, del Sindicat d'Habitatge de Reus i d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme.

Aquest divendres, va rebre una notificació administrativa d'expulsió que li donava 48 hores per presentar al·legacions. La Policia Nacional l'acusa d'estar "radicalitzat", de ser "molt actiu a les xarxes socials, de tenir molts contactes polítics" i també "d'ingerències en la política estatal", un motiu pel qual seria "un perill".

Ell hi veu una persecució política i assegura que la Policia Nacional l'acusa sense proves:

"Se m'està perseguint només perquè soc una persona activa, reivindico drets de la comunitat musulmana des de fa anys i a algú no li agrada que es facin aquestes reivindicacions a l'estat espanyol."

Segons ha explicat a l'agència ACN, Badaoui va començar a tramitar la nacionalitat espanyola fa dos anys, i aquest mes de juny li van respondre que l'hi denegaven perquè, segons li deien, "era una persona radicalitzada".

Com a resposta, va iniciar un procediment judicial per "demanar explicacions per unes acusacions injustes". El magistrat va donar 20 dies a la policia per aportar documentació i proves. "En comptes de fer això, han aparegut amb una expulsió administrativa i em volen fer fora del país", lamenta.

Concentració de suport a Mohamed Said Badaoui a la plaça del Mercadal de Reus
Concentració de suport a Mohamed Said Badaoui a la plaça del Mercadal de Reus

L'activista assegura que se sent indefens i sorprès:

"La gent que em coneix sap que treballo per la igualtat i la multiculturalitat. Volem una ciutat millor i que tothom tingui els seus drets, independentment de les creences religioses."

En un comunicat, l'entitat Adedcom qüestiona el procediment pel qual es vol expulsar el seu president i remarquen que són una entitat que té com a "objectiu principal defensar els drets de la comunitat musulmana davant de qualsevol vulneració o injustícia".


Concentració a la plaça del Mercadal i suport de l'Ajuntament

Amb el lema "El Mohamed es queda a casa", unes 150 persones van concentrar-se dilluns al vespre a la plaça del Mercadal de Reus per donar suport a Badaoui. Les entitats de què forma part Badaoui i diversos partits polítics van donar suport a la convocatòria.


La majoria del ple de Reus també ha mostrat suport a Badaoui. Els portaveus dels grups municipals de Junts, Esquerra, PSC, CUP, Ara Reus i el regidor no adscrit Raúl Meléndez han expressat el seu suport a l'activista. Només el PP i Ciutadans se n'han desmarcat.

En un comunicat, defensen que és una persona que sempre ha treballat "braç a braç amb les entitats i l'Ajuntament per garantir els drets dels veïns". Els grups demanen al Ministeri de l'Interior que tingui en compte l'arrelament de Badaoui abans de resoldre el procediment d'expulsió.

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut