Madrid diu prou a la tauromàquia
Madrid diu prou a la tauromàquia
Madrid

Milers de persones es manifesten a Madrid per dir prou a la tauromàquia

RedaccióActualitzat

Milers de persones, arribades des de diferents parts d'Espanya, s'han concentrat aquest dissabte a Madrid per dir prou als espectacles taurins sota el lema "Tauromàquia és violència i tu la pots aturar". Els manifestants han demanat, igualment, el canvi de legislació perquè el maltractament animal estigui recollit en el Codi penal.

En declaracions als mitjans, la portaveu de la plataforma impulsora Tauromàquia és violència, Laura Gonzalo, ha explicat que "ja és el moment que tota la societat s'uneixi per dir prou a l'espectacle taurí.

 

A més, els manifestants es preguntaven com és possible que s'hagi abaixat l'IVA dels espectacles amb braus al 10%, "quan els serveis veterinaris estan al 21%".

Un altre dels portaveus de l'organització, José Enrique Zaldivar, ha demanat que la tauromàquia "deixi de ser una excepció a totes les lleis de maltractament animal", ja que "se li pot fer als toros i vedells de lídia el que en absolut se li pot fer a cap altre animal ".

Entre els assistents a l'acte, hi havia l'exdirigent de Podem Juan Carlos Monedero, que ha descrit "la festa anomenada, amb certa ignomínia, nacional" com "un insult". Preguntat per la indefinició del partit morat en aquest tema ha afirmat que "les formacions polítiques, a vegades, tenen dificultats per no molestar els seus votants".

 

Una de les organitzacions promotores d'aquesta manifestació ha estat "Gladiadors per la Pau". El portaveu, Óscar del Castillo, ha amenaçat de "no deixar en pau" les festes taurines de San Isidro:

"Seguirem saltant-nos les normes que permeten el maltractament animal".

Els assistents a la manifestació han sortit des dels voltants de la catedral madrilenya de La Almudena, cap a les 16:30 hores, i han continuat pel carrer Major fins arribar a la Puerta del Sol, on els organitzadors han llegit un manifest.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut