Ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient

Miguel Arias Cañete torna al seu negociat, Agricultura

Com a ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació durant l'última legislatura de José María Aznar, Miguel Arias Cañete es va fer famós a causa de les polèmiques declaracions: "El PHN s'aprovarà aquesta legislatura per collons." Ara torna al ministeri, tot i que el nom és una mica diferent: Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Arias Cañete és militant del Partit Popular des del 1981, està casat i té tres fills. Va iniciar la seva carrera política com a parlamentari en la primera legislatura del Parlament d'Andalusia. També va ser parlamentari europeu entre els anys 1982 i 1999, i durant aquest temps va ser president de la comissió de Pesca i Política Regional del Parlament Europeu. Parla anglès i francès i té coneixements d'italià i alemany.

RedaccióActualitzat
Nascut a Madrid el 24 de febrer de 1950, és professor de la Facultat de Dret de Jerez de la Frontera i advocat de l'Estat.

El «mal de les vaques boges», el va obligar a prendre mesures impopulars, com prohibir la venda de mitjana espanyola («chuletón»). A més, atenent  les recomanacions europees, va haver de posar en quarantena el mercat de bestiar boví i, després, el del porc, per la crisi de la pesta porcina.

Tot i que va intentar pal·liar per tots els mitjans la progressiva escalada dels preus del gasoil agrícola i arribar a un acord pesquer amb el Marroc, els seus esforços van resultar erms, cosa que va provocar massives manifestacions dels sectors afectats.

Està casat amb Micaela Domecq, copropietària de la ramaderia de Jandilla, amb qui ha tingut dos fills. La seva afició és pilotar cotxes de ral·li.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut