Presentació del blog #MeTooEP al Parlament Europeu (foto:@MeTooEP)
Presentació del blog #MeTooEP al Parlament Europeu (foto:@MeTooEP)

#MeTooEP: un blog per denunciar casos d'assetjament sexual al Parlament Europeu

Actualitzat

Treballadores del Parlament Europeu han posat en marxa un blog per denunciar casos d'assetjament sexual a l'Eurocambra. La web inclou testimonis anònims, sense identificar les víctimes ni els agressors. El moviment #MeTooEP reclama als responsables de la institució mesures concretes per combatre l'assetjament i l'abús sexual al lloc de treball.

El blog recull suposats casos d'assetjament sexual viscuts a l'Eurocambra. Al web es poden llegir testimonis que han patit alguna agressió, sempre de forma anònima.

Notícia relacionada: Les dones s'alcen a la cerimònia dels Oscars en l'any del #MeToo

Un dels fragments explica, per exemple, com una treballadora va ser assetjada per un company. Literalment explica que li va tocar el pits i com ell estava erecte. Quan finalment l'home va parar, la va renyar per no estar receptiva. Tot i que la testimoni va presentar un queixa fa més d'un any, encara no ha tingut cap resposta.
 

 

 

L'assistent del grup de Podem al Parlament Europeu i una de les promotores, Amélia Martínez Logo, denuncia que les persones no confien en el sistema actual:

"Els sistemes de denúncia no estan funcionant, la gent no se sent protegida. No funcionen els comitès antiassetjament i això fa que aquest impunitat i aquesta estructura de poder cada cop arreli més i està absolutament petrificada. Estem qüestionant el sistema de poder en el seu conjunt."


Les impulsores, tot i el suport que reben de molts eurodiputats, creuen que no s'han adoptat les mesures a què es van comprometre per acabar amb les agressions.

Notícia relacionada: #ProuPeriodismeSexista: el #MeToo de les dones periodistes

La setmana passada l'eurodiputada d'Esquerra Unida Marina Albiol va dimitir del seu càrrec com a portaveu de la formació al Parlament Europeu "per falta de resposta" de la  direcció del partit a dues denuncies de treballadores de la seva delegació a Brussel·les. Albiol va criticava que la direcció no hagués iniciat expedients sancionadors en destapar-se els fets.

 

ARXIVAT A:
Assetjament sexual
Anar al contingut