Més de 2.000 manifestants a Barcelona reclamen pensions dignes

Més de 2.000 persones a Barcelona reclamen pensions dignes

Els pensionistes reclamen al govern espanyol que les pensions mínimes s'equiparin al salari mínim, que l'executiu ha apujat fins als 1.084 euros

RedaccióActualitzat

La Marea Pensionista ha tornat al carrer aquest dissabte per defensar el sistema públic de pensions i per reivindicar unes pensions dignes.

A Barcelona s'han manifestat més de 2.000 persones, al migdia, en una marxa que ha començat a la plaça Universitat i ha acabat a la Tresoreria de la Seguretat Social.

Els pensionistes qualifiquen de frustrant el decret de revalorització de les pensions que va aprovar al desembre el govern socialista. Creuen que no garanteix que a partir d'ara es tornin a revisar d'acord amb l'IPC, perquè ho supedita al que decideixi la Comissió del Pacte de Toledo, on també s'estan sospesant altres criteris.

 

 

Domiciano Sandoval, de la Coordinadora per la Defensa del Sistema Públic de Pensions, ha explicat que el que demanen és "una reforma integral del sistema".

"No volem que cada tres o quatre anys ens vinguin a dir que el sistema és insostenible, que s'ha de retallar, etc."

Els pensionistes volen ser ells els que s'asseguin a la taula de negociació, una posició que ara ocupen els sindicats, que segons Sandoval no els representen.

"Nosaltres creiem que els sindicats no representen avui dia els pensionistes. Els pensionistes tenen els seus propis representants. Els sindicats poden estar a la taula de negociació? Sí. Però el que és un contrasentit és que a la taula de negociació no hi hagi els veritables pensionistes."

 

 

A Catalunya també hi ha hagut mobilitzacions en altres ciutats, com Lleida o Tarragona. Els pensionistes també reclamen al govern espanyol que les pensions mínimes s'equiparin al salari mínim, que l'executiu ha apujat fins als 1.084 euros.

A Madrid, a la protesta s'hi han sumat els taxistes, que estan en vaga des de fa 19 dies.

 

 

Durant la jornada es fan mobilitzacions a més de 200 punts d'Espanya.

 

ARXIVAT A:
Pensions
Anar al contingut