Vehicles policials al Port de Barcelona, durant les setmanes prèvies a l'1-O
Vehicles policials al Port de Barcelona, durant les setmanes prèvies a l'1-O

Més de 1.100 policies i guàrdies civils es desplegaran a Catalunya el 21D

Actualitzat

El Ministeri de l'Interior està dissenyant el dispositiu amb motiu de la reunió extraordinària del Consell de Ministres a Barcelona, el 21 de desembre. Més de 1.100 policies i guàrdies civils es desplegaran a Cataunya per reforçar la seguretat davant de la reunió del govern i les mobilitzacions de resposta anunciades.

El dispositiu encara no s'ha tancat i està subjecte a possibles canvis en funció de l'evolució dels esdeveniments, però ja hi ha preparats vuit grups d'Unitats d'Intervenció Policial (UIP) i quatre més d'Unitats de Prevenció i Resposta (UPR) de diferents ciutats espanyoles. 500 guàrdies civils es desplaçaran des d'altres parts d'Espanya i se sumaran als que ja estan destinats a Catalunya, segons apunta l'agència Efe.

Segons ha pogut saber TV3, el contingent s'allotjaria en hotels de municipis de la costa, que s'obririen expressament.

Si es confirma, serà el segon dispositiu més gran dut a terme mai pel Ministeri de  l'Interior a Catalunya després de l'operatiu Copèrnic de l'any passat, amb l'objectiu d'impedir el referèndum de l'1-O.

 

 

L'espai a blindar és la Llotja de Mar, un edifici privat del qual no s'ha concretat el cost del lloguer que pagarà la Moncloa. Situada a la franja marítima de Barcelona, la Llotja està enganxada al Gòtic amb un urbanisme de carrers estrets de complexitat policial. Mentre que la consellera de Presidència, Elsa Artadi, dubta de la idoneïtat del lloc per motius policials, el conseller d'Interior, Miquel Buch, afirma que els Mossos en garantiran la seguretat.

Mobilitzacions anunciades

Per aquell dia, els CDR ja han anunciat protestes i han fet una crida a la mobilització des de "primera hora del matí". Aquesta manifestació se suma a les anunciades per l'ANC o Òmnium Cultural, entre altres. El portaveu de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha apuntat en una entrevista a TV3 que la formació se sumarà a les mobilitzacions convocades.

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilPolicia NacionalPolicialPedro SánchezProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut