El ministre d'Exteriors, Josep Borrell, en una imatge d'arxiu (EFE)
Madrid

Borrell diu que "no cal" el 155 per "suplir" els Mossos i "mantenir l'ordre públic"

RedaccióActualitzat

El ministre d'Exteriors, Josep Borrell, recorda que el govern de Pedro Sánchez pot enviar policia a Catalunya per suplir els Mossos sense la necessitat d'aplicar l'article 155.

El Ministeri de l'Interior prepara l'enviament de més de 1.100 policies i guàrdies civils a Catalunya per reforçar la seguretat amb motiu de la reunió extraordinària del Consell de Ministres que es farà a Barcelona el 21 de desembre.

Segons el ministre Borrell, el 21 de desembre serà la prova del cotó de la voluntat política de la Generalitat i la capacitat de la policia catalana per garantir el funcionament normal de la reunió del Consell de Ministres a Barcelona.

En una entrevista a la cadena COPE, Josep Borrell ha recordat que el manteniment de l'ordre públic a Catalunya és competència del govern català, però adverteix que si el 21 de desembre hi ha disturbis, es demostraria "la incapacitat o la falta de voluntat política" del govern català:

"Si torna a passar, quedarà clar que la Generalitat no és capaç de mantenir l'ordre públic. No cal acudir al 155. D'acord amb les lleis de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, l'administració central pot mobilitzar les forces estatals per suplir la incapacitat o la falta de voluntat política de mantenir l'ordre públic. I la Guàrdia Civil i la Policia Nacional haurien de passar a desenvolupar aquesta funció. Per a això no cal el procés llarg i políticament complex del 155. Està previst a la llei."

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha volgut esvair qualsevol dubte sobre la seguretat del Consell de Ministres i ha assegurat que "l'ordre públic és una competència de la Generalitat de Catalunya" i que els Mossos "la compliran escrupolosament".



 

ARXIVAT A:
Josep BorrellQuim TorraMossos d'Esquadra
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut