Més casos de presumptes abusos sexuals a les escoles dels claretians

Testimonis d'un alumne del Col·legi Claret de Barcelona i un altre del de Sallent

Actualitzat

Els claretians busquen un investigador extern que aclareixi els presumptes abusos sexuals d'un dels seus religiosos acusat per diversos alumnes. Hi ha noves denúncies que assenyalen altres professors, i la comunitat vol que s'investiguin tots els casos a fons. Des que TV3 va destapar el cas aquesta setmana, altres presumptes víctimes han contactat amb nosaltres.

 

 

Jordi, de 49 anys i alumne del Col·legi Claret de Barcelona entre el 1975 i el 1982, no s'ho ha pogut treure del cap durant 40 anys. Ara ho explica perquè va veure per TV3 el primer cas de denúncia d'abusos sexuals de l'Escola Claret de Barcelona. Com a exalumne, també explica que el pare Figueres hauria abusat presumptament d'ell una nit que eren d'excursió.

"Jo recordo que em vaig despertar i m'estava tocant les parts íntimes, em vaig despertar per això, i vaig notar que ell s'estava tocant. Vaig quedar paradíssim, fins que ens vam aixecar i ja no me'n recordo de res més. Ell jo sé que em va estar tocant una estona, no va ser puntual, de segons, no; va ser estona. Tampoc sabia ben bé què estava passant. Era una cosa que no sabia ben bé el que era tot això i em vaig quedar paralitzat fins a la matinada, fins al dia següent."

A les xarxes socials apareixen aquests dies molts testimonis com aquest, i tots apunten al mateix religiós. Uns quants parlen de l'estranya classe de religió que els feia als lavabos de l'escola, amb exploració sexual inclosa.

 

Fora de Barcelona, també ha aparegut una denúncia. La d'un alumne entre el 1967 i el 1976 que assegura que a l'escola dels claretians de Sallent un professor, que no era religiós, abusava de tots els nens de la classe.

"Ens posava darrere la taula per demanar-nos preguntes de la lliçó, i llavors, doncs, aprofitava per ficar la mà per sota els pantalons, ficava la mà, tocava la zona dels genitals, jugava amb els genitals, tocava cap al cul... No sé si en vam ser víctimes tota la classe; tothom callava. I penso que ho pot haver fet amb altra gent perquè aquesta persona, després d'estar als claretians, va ser mestre a la pública."

Els claretians han escrit una carta a aquest testimoni demant-li perdó, explicant que senten vergonya i que assumiran les responsabilitats que calgui.

 

 

Encara que els casos hagin prescrit legalment, els claretians volen arribar fins al fons, com ha volgut deixar clar el portaveu, Josep Codina.

"Per fer net, volem fer net. Obrir un procés per determinar que va passar d'abusos sexuals a menors a les nostres institucions en el passat. I en aquest sentit encarregarem a una persona externa a nosaltres que investigui tot això."

El pare Figueres ha estat apartat de tota activitat a l'escola i el cas s'ha portat a la Fiscalia.

ARXIVAT A:
Pederàstia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut