Els residus generats a l'àrea metropolitana van caure un 4% a causa de la pandèmia
La fracció d'envasos lleugers va augmentar respecte al 2019

Menys residus, però més plàstic i cartró durant la pandèmia a l'àrea metropolitana

Cada habitant de Barcelona i rodalies va produir l'any 2020 vint quilos menys de brossa que el 2019

Actualitzat

L'efecte de la pandèmia s'ha fet notar en la generació de residus dins l'àrea metropolitana de Barcelona. Així ho confirma un informe de l'AMB, l'administració pública que gestiona l'àrea, on s'especifica que l'any 2020 cada ciutadà va produir 455 kg de brossa, 20 menys dels que va generar l'any 2019.  

La principal disminució va ser en la fracció orgànica, a causa del descens de l'activitat dels sectors de la restauració i l'hostaleria. Aquesta mateixa raó també explica la caiguda en el consum de productes envasats en vidre.

El confinament domiciliari i les restriccions van fer que els ciutadans metropolitans passessin molt més temps de l'habitual a casa. Això va comportar l'increment d'ús d'envasos lleugers (plàstic, metalls i brics), especialment d'aquelles begudes que, en condicions normals, podrien haver-se consumit en envasos retornables del sector de la restauració.

La manca d'activitat comercial també ha afectat la fracció de paper i cartró, que ha continuat augmentant, però no en el mateix volum en què solia fer-ho durant els últims anys.


La recollida selectiva augmenta lentament

La Unió Europea tenia com a objectiu del 2020 que l'índex de recollida selectiva als nuclis urbans europeus fos d'un 50%. Tan sols 9 dels 36 municipis metropolitans han complert amb aquesta xifra.

Tot i això, la tendència a l'àrea metropolitana de Barcelona continua, a poc a poc, a l'alça. L'índex de recollida selectiva ha estat del 38,4%, 0,6 punts percentuals més que el 2019.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientCoronavirus
Anar al contingut