Membres de la mesa del Parlament cobren dietes per desplaçament i van en cotxe oficial

La presidenta de la cambra, Laura Borràs, hauria estat la primera a renunciar-hi, aquest gener

Actualitzat

Nova polèmica relacionada amb les dietes que paga el Parlament. Els membres de la mesa del Parlament cobren dietes per desplaçament -entre 17.000 i 22.000 euros bruts l'any-, tot i fer servir cotxe oficial.

El portal de la transparència ho ha revelat, en resposta a una petició feta per l'Ara. Es tracta d'una pràctica que no és il·legal, però que fa mal als ulls i se suma a altres polèmiques sobre les dietes dels membres de la cambra catalana.

L'actual presidenta, Laura Borràs, que ho és des del març de l'any passat, va renunciar a les dietes de desplaçament aquest gener, precisament amb l'argument que disposa de cotxe oficial per fer-los.

La vicepresidenta de la mesa, Alba Vergés, d'ERC, ha renunciat a cobrar una part d'aquest complement. Segons fonts del Parlament i dels grups parlamentaris, la resta de membres -Ruben Wagensberg, per Esquerra, Assumpta Escarp i Ferran Pedret, del PSC, i Aurora Madaula, de Junts- cobren les dietes i paral·lelament fan ús de cotxe oficial. I Carles Riera, de la CUP, és l'únic que ha renunciat a aquest servei.

Segons publica l'Ara, que ha tingut accés a l'ús del cotxe oficial, Alba Vergés és qui fins a finals de gener més cops l'ha fet servir: més de 100 viatges aquesta legislatura. La resta estan per sota dels 40 i alguns només l'han fet servir puntualment.

Segons la mateixa informació, els expresidents Roger Torrent i Carme Forcadell van cobrar dietes i van fer servir cotxe oficial durant tot el seu mandat.

Borràs és qui va promoure la reforma de les dietes, amb la intenció d'ajustar les despeses i fer que cotitzin, cosa que ara no passa. Malgrat aquest compromís, passen els mesos i els grups parlamentaris no es posen d'acord.

 

ARXIVAT A:
Parlament de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut