Joan Jumalon durant un directe a Calamba Gold FM

Maten amb una arma de foc un locutor de les Filipines quan estava en directe

​És considerat un dels països més perillosos per exercir el periodisme: en els últims 35 anys hi han mort gairebé 200 professionals

Redacció/AgènciesActualitzat

Va trucar al timbre de l'estudi de ràdio i va dir que tenia una cosa important per anunciar. Va entrar, però amb l'únic objectiu d'assassinar amb una arma de foc el periodista que en aquell moment estava fent un programa en directe a Facebook per l'emissora Calamba Gold FM.

El periodista mort és Juan Jumalon, més conegut com a Dj. Johnny Walker, segons ha informat la policia. Amb ell, ja són quatre els periodistes assassinats a les Filipines en l'últim any i mig.

Les Filipines és considerat un dels països més perillosos per exercir aquesta professió. Des que es va restablir la democràcia l'any 1986 han estat assassinats 199 periodistes.


Assassinat a casa

Segons la Unió Nacional de Periodistes de les Filipines, l'assassinat de Jumalon és encara més greu perquè l'han matat a casa seva, a la província de Misamis Occidental, que alberga al mateix temps l'emissora de la ràdio.

Han publicat un comunicat en el qual condemnen els fets i expliquen que Jumalon ha estat assassinat en directe i no s'ha identificat l'agressor:


El president filipí, Ferdinand Marcos, ha condemnat l'atac a la xarxa X, abans Twitter, i ha ordenat una investigació. També ha afegit: "Els atacs contra periodistes no seran tolerats en aquesta democràcia i aquells que amenacin la llibertat de premsa n'hauran d'afrontar les conseqüències."


Després de l'atac, la parella de Jumalon l'ha portat immediatament a l'hospital, però en arribar-hi els metges han certificat la seva mort.

Per ara, les imatges de les càmeres de seguretat mostren el moment de l'assassinat, però la policia ha dit que no es té cap constància que hagués estat amenaçat anteriorment.

ARXIVAT A:
Filipines
Anar al contingut