Artur Mas al Consell Nacional del PDeCAT (ACN)
Artur Mas al Consell Nacional del PDeCAT (ACN)

Mas s'acomiada receptant unitat per sumar la base de CDC i el "floriment" de JxCat

RedaccióActualitzat

El president Artur Mas ha escenificat aquest dissabte el seu comiat de la primera línia política. Dos anys després del pas al costat que el va deixar fora de la presidència de la Generalitat, Mas anunciava que feia "un altre pas al costat" i deixava la presidència del PDeCAT. Aquest dissabte ha fet el seu últim discurs com a líder de la formació en el seu darrer Consell Nacional.

En un discurs amb moments emotius, amb un Mas visiblement emocionat, el que va ser president de la Generalitat ha repassat la seva trajectòria de gairebé 15 anys al capdavant primer de Convergència i després del PDeCAT.

Mas ha admès "llum i ombres" i travessies del desert. Entre les llums, Mas ha explicat que se sent orgullós que "aquest país mentalment, espiritualment i política hagi passat de l'autonomia a la sobirania". Entre les ombres, una política de retallades que ha dit que no van saber explicar prou bé.

 

Mas també ha enviat un desig i un consell als seus successors: la unitat. Diu que "la clau de l'èxit és fer pinya i no barallar-se més del compte". A més, els posa un repte: sumar la base de Convergència amb Junts per Catalunya:

"S'ha de sumar la base i l'arrel, que és imprescindible, amb tot el floriment que és Junts per Catalunya"

De fet, Mas s'ha mostrat orgullós dels èxits electorals. Diu que s'han aconseguit gràcies a que hi ha hagut una ideologia al darrere.

Mas ha acabat assegurant que no farà mai de tap, però que es posa a disposició del que necessiti el país i el partit:

"Dimiteixo com a president del partit, però no dimiteixo del meu país. Sempre que calgui m'hi trobareu"

Els membres del partit l'han rebut i l'han acomiadat amb aplaudiments


Mas dimiteix a quatre dies de l'inici del nou curs polític, però també dos dies abans que aquest dilluns es conegui la sentència del cas Palau que pot esquitxar Convergència per presumpte finançament irregular.

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut