Barcelona

Mas no descarta portar el finançament al Consell de Garanties Estatutàries

Convergència i Unió no se sumarà a l'acord de finançament per coherència. Així ho han explicat Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida després del Comitè Executiu extraordinari de la federació. Una coherència, fermesa i cohesió interna que asseguren que els permet quedar-se sols, si cal, defensant que aquest no és el model de finançament que preveu l'Estatut.

Actualitzat
Expliquen que ja els va passar amb la llei de dependència i diuen que el temps al final els va donar la raó. És per això que la federació no descarta portar la futura reforma de la llei de finançament autonòmic al Consell de Garanties Estatutàries perquè examini si vulnera preceptes de l'Estatut. Mas ha explicat que un cop s'aprovi a Madrid la reforma de la llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes (LOFCA), CiU podria sol·licitar un dictamen al Consell de Garanties, organisme assessor que substituirà aviat el Consell Consultiu de la Generalitat i que elaborarà dictàmens vinculants.

Avui, Duran ha dit que el pacte no s'ha fet d'acord amb la bilateralitat que marca l'Estatut i, a més, ha posat en dubte totes les xifres que fins ara s'han fet públiques.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut