El Tribunal de Comptes augmenta en 42.000 euros la condemna contra Artur Mas pel 9N
Artur Mas en una entrevista recent a TV3

Mas: "Estan preparant el terreny per il·legalitzar els partits independentistes"

Demana una resposta massiva, exemplar i contundent de la ciutadania i les institucions a la sentència del Suprem

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas creu que l'estat espanyol està preparant l'estratègia a seguir després de la sentència del judici del procés.

En una entrevista a El Punt Avui, Mas pronostica que les detencions de fa unes setmanes de membres dels CDR acusats de terrorisme portaran a la il·legalització dels partits independentistes.

Artur Mas avisa que la repressió de l'estat espanyol contra l'independentisme és forta i compara la situació a Catalunya amb l'estratègia seguida amb el terrorisme basc i la il·legalització dels partits abertzales:

"Crec que amb els fets dels darrers dies, l'estat espanyol està preparant la post sentència. Està preparant el terreny per il·legalitzar algun dia els partits independentistes. Això es fa convertint els partits i els seus líders en aquella gent que empara el terrorisme."

"Ens volen portar cap aquí, al mateix tractament que es donava al terrorisme basc en altres èpoques, feliçment superades. Es vol construir un relat inexistent que digui que el moviment sobiranista empara la violència. Fins i tot, diran, el terrorisme. Ergo, si això és així, ens han de tractar com als batasunos d'aquella època. Jo no menystindria aquesta lectura."


I afegeix, sobre la violència:

"La violència l'han utilitzada ells, no nosaltres. I no hem de ser tan ingenus ni tan babaus per posar-los tan fàcil que construeixin aquest relat i que els violents acabem sent nosaltres, quan això és radicalment fals."

 

Mas demana una resposta massiva, exemplar i contundent de la ciutadania i les institucions a la sentència del Suprem sempre que sigui pacífica i no veuria malament una aturada de país.

"Qualsevol resposta és legítima si no és violenta. I que no sigui un boomerang o un tret al peu. S'han de calcular bé les conseqüències dels actes, com aturar el país. Quan dius que aturaràs el país si l'endemà no passa res, i al cap de dos dies tampoc, i al cap de tres dies tampoc, al final els únics perjudicats serem nosaltres."

 

Mas, que recordem que va ser inhabilitat per l'organització del 9N fins al febrer de l'any que ve, es descarta per tornar a liderar l'espai postconvergent:

 "Ganes de ser partícip de la reordenació de l'espai de JxCat, sí; ganes de tornar-me a posar al capdavant de tot, no"

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésArtur MasPDeCAT
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut