David Bonvehí al consell nacional del PDeCAT (ACN)
David Bonvehí al consell nacional del PDeCAT (ACN)

El PDeCAT aparca la renovació interna i ratifica els presos a les llistes de JxCat

Quatre líders independentistes empresonats: Sànchez, Turull, Rull i Forn, encapçalaran les llistes de Junts per Catalunya a les eleccions generals del 10 de novembre

RedaccióActualitzat

El PDeCat ha aprovat repetir els seus candidats dins les llistes de Junts per Catalunya, a les eleccions del 10N. Unes llistes que estaran liderades a totes les demarcacions pels presos. El líder del PDeCAT, David Bonvehí, ha justificat la reedició de la candidatura per l'excepcionalitat del moment polític i ha demanat aparcar debats interns fins després dels comicis.

Les llistes de Junts per Catalunya mantenen els presos, però presenten alguns canvis de cara al 10N. Jordi Sànchez serà el número 1 per Barcelona i de número 2 hi anirà, com el passat mes d'abril, Laura Borràs. Turull i Rull encapçalaran la llista de Lleida i Tarragona i, com a novetat pel que fa a les passades eleccions, Joaquim Forn serà el cap de llista per Girona.

També com a novetats a les llistes Jaume Alonso Cuevillas serà el número quatre per Barcelona i Pilar Calvo la número vuit substituint Míriam Santamaria. De número dos per Girona hi anirà Mariona Illamola, mentre que Ferran Bel repetirà com a número dos per Tarragona.

Tant la número dos per Junts per Catalunya, Laura Borràs, com el president del PDeCAT, David Bonvehí, han defensat que aquesta fórmula permet la unitat independentista en un moment excepcional i asseguren que és la millor "defensa de l'esperit de l'1 d'octubre".

Borràs ha assegurat que el PSOE representa "el 'no' a tot", i ha dit que JxCat, en canvi, és el "sí" a la unitat, a Catalunya i a la independència.

"Un espai cada cop més transversal perquè la unitat no només es predica sinó que també es practica. Ho veiem cada dia, davant del no a tot, nosaltres som els del sí"

Malgrat la imminència de la sentència del judici del procès i les conseqüències que pot tenir en els drets polítics dels presos, el president del PDeCAT ha assegurat que aquesta és "la millor manera de plantar cara a l'estat espanyol".

 


Aparcar la reconstrucció

Bonvehí ha demanat als associats del PDeCAT que deixin "aparcada" la reconstrucció interna del partit per centrar-se en preparar la campanya electoral de JxCat de cara a les eleccions del 10 de novembre.

El president del Partit Demòcrata ha cridat a començar la campanya "forts, units i amb totes les ganes", per obtenir un millor resultat que en els passats comicis en 28 d'abril.

Bonvehí ha demanat el vot dels "decebuts, els desencisats, els que se senten impotents"

"Des d'aquí demanem que la gent que senti decebuda, la gent desencisada, la gent que se senti impotent no es quedin a casa i no regalin el vot i l'abstenció als partits espanyols. Necessitem que la gent desencisada, la gent que vol fer bona política, voti als partits independentistes, voti a Junts per Catalunya"


Missatge "d'escalf" a Torra

Durant el seu discurs, Bonvehí ha volgut enviar un missatge "d'escalf" al president del Govern, Quim Torra, que aquest dilluns s'enfrontarà a una moció de censura de Ciutadans.

"Demanem que es deixi d'utilitzar el Parlament per fins electorals i fer teatre"

ARXIVAT A:
PDeCATEleccions generals 2019-10NProcés catalàJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut