Mas, aquest dijous al Centre de R+D de Telefónica a Barcelona.
Mas, aquest dijous al Centre de R+D de Telefónica a Barcelona.
Barcelona

Mas agraeix a Cameron la seva "comprensió" cap a la consulta sobiranista

El president de la Generalitat ha agraït al primer ministre britànic la seva "comprensió" cap a la consulta sobiranista que impulsa l'executiu català i també el "suport" que va mostrar en emplaçar el govern espanyol a permetre'n la celebració.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït al primer ministre britànic, David Cameron, la seva "comprensió" cap a la consulta sobiranista que impulsa l'executiu català i també el "suport" que va mostrar en emplaçar el president espanyol, Mariano Rajoy, a permetre'n la celebració. Mas ha qualificat les paraules de Cameron de valentes i positives.

"Si parlés amb David Cameron li diria: 'gràcies, senyor primer ministre, per la seva actitud cap al dret de decidir'", ha dit el president de la Generalitat. Aquest dimecres, el primer ministre britànic va dir que no és bo "ignorar" les qüestions sobre "nacionalitat, independència i identitat" i que és preferible "explicar els teus arguments i deixar que la gent decideixi".

El president de la Generalitat ha expressat la seva esperança, "encara que segurament sigui molt esperar" que reflexions com les de Cameron "vagin quallant mica en mica en el conjunt de l'estat espanyol i s'adonin que, al final, per donar sortida a aquest tipus de problemes, la millor manera és escoltar la veu del poble".

Durant la celebració del desè aniversari del Centre de R+D de Telefónica a Barcelona, Mas ha ironitzat sobre una infografia de la capital catalana mostrada durant la gala i ha afirmat que un color vermell "molt intens" damunt la Generalitat indica que està parlant amb Rajoy, mentre que el color ver assenyala que està agraint a Cameron la seva comprensió. Mas ha revelat que aquesta no és la primera vegada que agraeix a Cameron reflexions d'aquesta mena i ha explicat que fa uns mesos ja s'hi va adreçar per carta.
Anar al contingut