Calafell

Mas admet que una consulta sobiranista seria una "derrota" que el país no es pot arriscar a assumir

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, ha assegurat aquest dissabte que Catalunya no està preparada per guanyar un referèndum sobre la independència. Mas ha admès que la consulta sobiranista seria una "derrota" que el país no es pot arriscar a assumir perquè "ja s'acumulen massa derrotes". "Les victòries les hem de plantejar bé i en el moment en què les puguem guanyar", ha sentenciat.

Actualitzat
En un míting territorial celebrat a Calafell, el líder de la federació nacionalista ha considerat que la batalla que ha de guanyar Catalunya és la de poder administrar els seus propis impostos, tal com passa al País Basc o a Navarra. És per això que ha assegurat que el concert econòmic serà un dels eixos principals de la campanya electoral dels convergents de cara a les pròximes eleccions catalanes. "Això, Catalunya ho necessita com el pa que menja", ha dit, alhora que ha demanat el màxim suport dels catalans per tal de reforçar-se en una batalla que considera "complicada".

Resposta al president de la Generalitat

Mas també ha respost a les crítiques del president de la Generalitat, José Montilla, que aquest dissabte al matí ha lamentat l'actitud del cap de l'oposició sobre les consultes sobiranistes i l'ha acusat de liderar un "independentisme vergonyant". El líder convergent ha proposat a Montilla que deixi de criticar CiU, i ha instat els socialistes a posicionar-se. "Que algun dia ens expliquin què són ells i què volen per a la Catalunya del futur", ha postulat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut