Barcelona

Marxa en solidaritat amb els dos imputats per cremar fotos del rei

Uns 500 manifestants han participat aquest dissabte a la tarda a Barcelona en una marxa en solidaritat amb els imputats per la crema de fotos del rei. Els Mossos d'Esquadra els han barrat el pas i, tot i que hi ha hagut moments de tensió, no s'han produït incidents remarcables. Dues hores després que comencés, la concentració ha quedat dissolta. Els joves reivindicaven precisament el dret a manifestar-se i protestaven per l'actuació de l'Audiència Nacional en aquest cas. La marxa ha començat a la plaça Universitat i entre els assistents hi havia Jaume Roure, un dels inculpats per cremar fotografies dels monarques en la protesta del 13 de setembre a Girona.

Actualitzat

Noves concentracions en diferents ciutats de Catalunya amb noves cremes de fotografies del rei. A Lleida, s'han cremat una trentena de fotos del monarca després d'una manifestació convocada per l'Assemblea de Joves per commemorar els 300 anys de la derrota de la ciutat a mans de les tropes borbòniques. I a Manresa, una cinquantena de joves també han cremat fotocòpies d'imatges del rei.

Les concentracions s'han repetit a Barcelona, on els Mossos han impedit que les aproximadament 500 persones que participaven en una manifestació pel dret a la manifestació i la llibertat d'expressió i en suport als dos imputats per cremar fotos del monarca arribessin fins a la plaça Sant Jaume.

Després de més de dues hores de tensió amb els Mossos, la concentració s'ha dissolt, encara que un centenar de manifestants han aconseguit arribar a la plaça de Sant Jaume, seu de la Generalitat i de l'Ajuntament, on han llegit un manifest en solidaritat amb els detinguts.

El banyolí Jaume Roure, processat per haver cremat fotografies del rei el 13 de setembre, ha participat en la manifestació de Barcelona i ha instat els manifestants a "continuar mostrant el rebuig al poble espanyol", a més de manifestar que Joan Carles I "és còmplice de les últimes execucions de la dictadura". Roure també ha criticat el govern tripartit, que ha acusat de "doblegar-se davant les lleis repressives" i d'actuar com a "botxí del seu propi poble".

En la concentració hi han participat membres de diferents plataformes independentistes i hi ha assistit el germà de l'activista de Sarrià de Ter Núria Pòrtulas, detinguda durant mesos basant-se en unes llibretes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut