Lleida

Mas: "Els que cremen fotos del rei deixen Catalunya com un país de poble"

El president de CiU, Artur Mas, considera que els grups que en els últims dies han cremat fotografies del rei fan que Catalunya quedi com "un país de poble". En la seva visita a la Fira de Sant Miquel de Lleida, Mas ha advertit els qui participen en aquest tipus d'accions que fan "un flac favor a Catalunya" perquè "només aconsegueixen traslladar una imatge equivocada del país, que queda com un lloc on la gent s'entreté cremant coses pels carrers".

Actualitzat
Mas ha dit que la crema de fotografies s'ha d'interpretar com "actes de violència", ja que "cremar coses, siguin fotografies del rei, banderes o retrats d'altres persones, no pot interpretar-se d'una altra manera".

"CiU, en tant que rebutja la violència com a mètode polític, no té més remei que posicionar-se en contra d'actituds d'aquest tipus, tal com ho ha demostrat amb la resolució que ha proposat al Parlament perquè es respectin els símbols", ha afirmat.

Mas ha demanat també "valorar aquests fets en la seva justa mesura, perquè magnificant-los només s'aconsegueix just el que volen els violents: crispar els ànims".

Això, segons Mas, "perjudica Catalunya, i el president de la Generalitat, José Montilla, hauria de veure-ho i no quedar-se'n al marge com està fent" i, en aquest sentit, ha dit que la resolució aprovada ahir pel Parlament va ser promoguda per CiU.

"És curiós que siguem nosaltres, un partit que està a l'oposició, els qui hàgim de promoure aquestes coses", ha afegit.
Anar al contingut