Barcelona

Més d'un centenar de joves cremen fotocòpies d'imatges dels reis a Manresa i Lleida

La polèmica per la crema d'imatges del rei continua portant cua. Aquest dissabte s'han cremat més fotos en manifestacions a Lleida i Manresa. Uns cinquanta joves han cremat a la capital del Bages fotocòpies d'imatges del rei com a mostra de suport als dos joves imputats per un presumpte delicte d'injúries a la Corona per haver cremat fotos dels monarques el 13 de setembre. A Lleida, un centenar de joves independentistes han recorregut els carrers del centre de la ciutat cridant consignes contra la monarquia.

Actualitzat

Els joves, que s'han concentrat davant de l'Ajuntament de Manresa, portaven pancartes on es podia llegir: "Jo també sóc antimonàrquic", "300 anys d'ocupació" i "300 anys de repressió", entre d'altres. A més, els participants en la concentració han cantat lemes com "Ni França ni Espanya, Països Catalans", "Visca Terra Lliure" i altres càntics a favor de la independència.

Missatges semblants s'han repetit a Lleida, on la marxa ha acabat a la plaça de Sant Francesc amb la lectura del manifest i la crema de diverses fotografies de Joan Carles I fent la salutació militar.

"Un simple acte d'expressió"

El regidor de Manresa per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Roger Torras, ha manifestat que cremar imatges del rei "és un simple acte d'expressió" i ha afegit que "en altres llocs del món no és delicte cremar fotos ni banderes". El regidor ha explicat que els actes que s'han fet en les últimes setmanes són una manera d'"exercir el dret a la llibertat d'expressió" i ha puntualitzat que es tracta d'"actes pacífics".

Pel que fa a la polèmica creada al voltant de la crema de fotografies dels monarques, ha apuntat que hi ha un "intent morbós per manipular i criminalitzar" l'independentisme. A més, ha considerat que la decisió de la Fiscalia d'imputar dos joves és "desmesurada". "El soroll mediàtic és proporcional a la reacció que ha tingut l'estat espanyol en denunciar gent que ha exercit la llibertat d'expressió", ha puntualitzat.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut