Marta Ferrusola, amb Jordi Pujol, durant la presentació d'un llibre de Quim Forn (ACN / Bernat Vilaró)
Marta Ferrusola, amb Jordi Pujol, durant la presentació d'un llibre de Quim Forn (ACN / Bernat Vilaró)

Marta Ferrusola demana que s'arxivi la causa contra ella al·legant demència

Ferrusola, Jordi Pujol i els seus set fills estan processats per delictes de corrupció

Actualitzat

Marta Ferrusola ha demanat que se l'eximeixi de la causa judicial per delictes de corrupció en què estan processats ella i la seva família al·legant que pateix una "severa demència" que ha anul·lat "la seva capacitat per comprendre els fets" de què se l'acusa.

Després del processament del mes de juliol, la dona de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol està pendent de judici. Els seus advocats demanen que un metge forense l'examini i, si es determina que no està en disposició de ser jutjada, s'arxivi la causa.

Com a prova de la malaltia, la defensa presenta un informe de la unitat de Neurologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, que certifica que Ferrusola pateix Alzheimer des del 2018 i que l'accident domèstic que va tenir a l'estiu va agreujar-li la malaltia.

La setmana passada es va saber que tant Ferrusola com Pujol estaven confinats al seu domicili després d'haver-se contagiat de coronavirus.

 

Ferrusola, sortint del Tanatori de les Corts de Barcelona
Ferrusola sortint del Tanatori de les Corts de Barcelona (ACN / Carola López)

 

La família Pujol, acusada d'organització criminal

El mes de juliol, el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va acordar el processament de Jordi Pujol, Marta Ferrusola i els seus set fills, acusats de formar una organització criminal amb l'objectiu d'enriquir-se a través d'activitats corruptes. A més, la interlocutòria també els acusa dels delictes de blanqueig de capitals, delictes contra la Hisenda Pública i falsedat documental.

De la Mata considera acreditat que la família va aprofitar una posició privilegiada d'ascendència en la vida política, social i econòmica catalana "per acumular un patrimoni desmesurat, directament relacionat amb percepcions econòmiques derivades d'activitats corruptes".

Els Pujol Ferrusola van recórrer la decisió del jutge i ara s'està a l'espera del que decideixi l'Audiència Nacional.

 

 

 

ARXIVAT A:
JudicialJordi PujolAudiència NacionalAlzheimer
Anar al contingut