EUA

Marco Rubio amplia la graella de sortida de candidats republicans a la Casa Blanca

Amb el senador per Florida, ja són tres els candidats del partit que han anunciat les seva intenció de presentar-se

RedaccióActualitzat

La cursa presidencial als Estats Units es va animant setmana rere setmana. Demòcrates i republicans estan configurant les línies de sortida dels aspirants, per a cada partit, a la Casa Blanca.

Per part del partit republicà ja hi ha tres noms. L'últim s'ha sabut aquest dilluns quan el senador per Florida, Marco Rubio ha anunciat que plantejarà batalla a Ted Cruz i a Rand Paul, els únics aspirants republicans fins ara. Des de Florida sonava un altre nom fins ara, el de Jeb Bush, exgovernador de l'estat i germà de l'expresident George W. Bush. De moment, però, encara no ha fet el pas.

Rubio ho ha explicat als que han fet donacions a la seva candidatura abans de fer-ho públicament des de la Torre de la Llibertat de Miami, on fa 50 anys els exiliats cubans com els seus pares arribaven als Estats Units fugint del l'illa. Als seus donants, Rubio els ha dit que és "l'únic qualificat" per representar el partit i ha criticat la seva rival demòcrata perquè representa, diu, el passat.

I qui és la rival demòcrata? De moment només hi ha un nom, i de pes. És el de Hillary Clinton, que aquest diumenge feia bons els pronòstics i anunciava les seves intencions de tornar a mirar de ser nominada candidata, com ja va fer el 2008 quan va perdre davant Barack Obama.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut