Barcelona

Maragall estudia modificar el calendari lectiu per començar el curs abans del 15 de setembre

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha anunciat que s'està estudiant modificar el calendari lectiu per intentar començar abans del 15 de setembre. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", coincidint amb l'inici del curs per a més d'un milió d'alumnes catalans, el conseller, però, que també ha parlat sobre els nous Espais de Benvinguda Educativa i la llei d'educació, s'ha mostrat prudent sobre la qüestió.

Actualitzat

El conseller d'Educació ha admès a Catalunya Ràdio la possibilitat d'introduir canvis en el calendari escolar de cara a cursos vinents. Ernest Maragall ha explicat que es tracta d'una possibilitat que cal estudiar amb atenció, ja que no és una decisió que afecti exclusivament el Departament d'Educació, sinó que "també té efectes en el món laboral i el món productiu".

Maragall, que ha admès que el calendari actual no és el millor possible, s'ha mostrat partidari de parlar-ne "seriosament" i decidir, per tal de no obrir un debat sense fi, cosa que acabaria provocant "frustració" perquè no hi ha manera de tancar-lo. 

"Tractarem de sotmetre a consideració general una proposta que sigui clarament una millora respecte de la situació actual, que jo entenc que no és l'òptima", ha conclòs el conseller.

"Guetos, en cap cas"

Sobre la posada en funcionament avui, coincidint amb l'inici del curs escolar, dels anomenats Espais de Benvinguda Educativa, que serveixen per acollir els alumnes immigrants més nouvinguts just abans d'escolaritzar-lo, Maragall ha descartat que hi hagi discriminacions. "Guetos en cap cas, està descartat", ha assegurat el conseller d'Educació.

Maragall ha afegit que en la majoria dels casos els alumnes nouvinguts s'estaran en aquests espais setmanes i que, a més, "estaran compartint vida amb el seu entorn social i educatiu".

La LEC, repte del nou curs

Un altre dels objectius del conseller Maragall de cara a aquest nou curs és la llei d'educació de Catalunya, l'esborrany de la qual ha provocat molt rebuig per part dels sindicats de mestres, especialment l'USTEC. En aquerst sentit, el conseller Maragall ha assegurat que cap partit polític comparteix l'oposició de l'USTEC, que amenaça de convocar vaga aquest mateix trimestre, cap a la llei.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut