Manifestació a París dels "mutilats per a l'exemple", els armilles grogues ferits
Capçalera de la manifestació d'aquest diumenge a París (AFP)

Manifestació a París dels "mutilats per a l'exemple", els armilles grogues ferits

El col·lectiu ha demanat que es prohibeixi una part del material dels anti-avalots com les llançadores de pilotes de goma

Actualitzat

Centenars de persones s'han manifestat a París per denunciar la situació en què han quedat els armilles grogues que han patit alguna mena d'incapacitat per les ferides en els enfrontaments amb la policia durant les protestes del moviment.

Es tracta del col·lectiu que es fa dir "mutilats per a l'exemple", tot parafrasejant l'expressió "executats per a l'exemple" referida als soldats francesos afusellats com a escarment a la Primera Guerra Mundial per haver-se negat a combatre.


En la seva marxa pel centre de París, els armilles han denunciat el que qualifiquen "d'ultraviolència de la repressió" de les forces de l'ordre franceses i han demanat que es prohibeixi una part del material dels antiavalots, sobretot les granades eixordadores i les llançadores de pilotes de goma, les anomenades LBD (inicials del francès lanceurs de balle de défense).

 

La pancarta que ha encapçalat la manifestació demanava la "prohibició de les LBD i de les granades eixordadores" (AFP).

 

Han sortit des de la plaça de la Bastilla, poc després de les 12 del migdia, amb crits com "prou mutilacions" o "la policia és a tot arreu, la justicia no és enlloc".

 

Inici de la manifestació, a la plaça de la Bastilla de París (AFP).

 

Segons el col·lectiu "mutilats per a l'exemple", des que va començar la mobilització a mitjans de novembre, 24 armilles grogues s'han quedat bornis, cinc mancs i cinc més han perdut l'olfacte en xocs amb la policia.

Alguns dels manifestants ferits s'han apropat als policies que hi havia a la concentració per ensenyar-los les ferides i mutilacions.

 

Antoine Boudinet ensenyant la seva pròtesi de mà als agents de la policia (AFP).

 

Alguns dels manifestants portaven una pancarta amb una vintena de fotografies dels ferits (AFP).

 

Fins al 13 de maig, el Ministeri de l'Interior ha comptabilitzat 2.448 ferits entre els manifestants i 1.797 entre les forces de l'ordre, des de l'inici del moviment el 17 de novembre.

La Fiscalia de París ha obert vuit procediments per suposada violència policial.

ARXIVAT A:
Armilles Grogues
Anar al contingut