Vilanova i la Geltrú

Mahle arriba a un acord amb els sindicats per indemnitzar els treballadors pel tancament

Els 343 treballadors de l'empresa de Vilanova rebran entre 23 i 33 dies per any treballat, amb un mínim de 35.000 euros

Actualitzat

Pocs dies abans de fer-se efectiu el tancament de l'empresa Mahle de Vilanova i la Geltrú, la multinacional alemanya i els sindicats han acordat les condicions econòmiques dels acomiadaments mentre esperen un pla de reindustrialització que permeti contractar el major nombre possible de persones.

La plantilla rebrà entre 23 i 33 dies per any treballat amb un mínim de 35.000 euros, segons l'acord que encara han de ratificar els 343 treballadors que es quedaran sense feina quan a final de mes tanqui aquesta fàbrica de pistons per a cotxe.

Hi ha pagaments addicionals de 2.000 euros per antiguitat i complements d'atur de com a mínim un 70% per als perfils més grans.

Les negociacions s'han allargat tres dies més enllà del final del període oficial de consultes amb els sindicats previst dins de l'ERO.

Dijous, es va arribar a un principi d'acord per destinar 37 milions d'euros al tancament, però quedava per perfilar la distribució de les compensacions.

Les indemnitzacions previstes per als treballadors de menys de 50 anys seran de 33 dies per any treballat. Els més grans de 50 anys se n'aniran de l'empresa amb una indemnització més baixa, però amb un pla social d'acompanyament fins a la jubilació.

Mahle va anunciar fa dos mesos el tancament de la fàbrica de Vilanova i ho justifica per la caducitat dels seus productes davant el cotxe elèctric.

ARXIVAT A:
EmpresaDrets laborals
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut