Mahle tanca la fàbrica de Vilanova i la Geltrú i acomiada 345 treballadors

Els sindicats demanen alternatives a l'empresa i reclamen a l'administració que s'impliqui

Actualitzat

Nou cop a la indústria catalana. El fabricant de pistons Mahle ha anunciat el tancament de la seva planta a Vilanova i la Geltrú, que suposarà l'acomiadament de 345 treballadors.

En un comunicat, l'empresa justifica la decisió de tancar la fàbrica per la transició cap al cotxe elèctric, que no necessita pistons. Per això posarà fi a l'activitat de la planta a finals de gener.

"Aquesta mesura és el resultat de la transformació de la indústria automobilística cap a una mobilitat neutra en carboni i la clara tendència a abandonar el motor de combustió."

La direcció de l'empresa argumenta que "la caiguda continuada de la demanda i la competència" han portat al fet que la planta funcioni "molt per sota de la seva capacitat normal".

Els sindicats, per la seva part, reclamen que l'empresa "faci marxa enrere" en la decisió i demana la implicació de les administracions. Veuen "del tot desproporcionada" aquesta decisió.

Aquesta decisió, diu l'empresa, no afecta les altres sis plantes que Mahle té a Espanya, amb més de 2.300 treballadors.

Precisament, les plantes de Mahle tant a Vilanova i la Geltrú com a Montblanc ja havien estat al punt de mira. Fa uns mesos, l'empresa va aplicar un ERTO que va afectar 820 treballadors de la planta de Montblanc per la falta de subministraments.

La planta de Vilanova i la Geltrú ja va viure el 2008 un primer expedient temporal d'ocupació, que van acabar sent acomiadaments i van afectar més d'un centenar de treballadors.


Retallades a tot Europa

El fabricant alemany Mahle va anunciar fa un any una retallada de 7.600 treballadors a tot el món, una decisió que afectarà sobretot a Europa. Un dels països més afectats és on hi ha més activitat de l'empresa, Alemanya, amb un excedent de 2.000 treballadors, a les fàbriques de la resta del continent s'hi retallarien 1.700 llocs de feina (345 a Vilanova).

Llavors, van assegurar que aquest pla global de retallades es devia a la "necessitat d'adaptar-se a la transformació tecnològica i l'alentiment dels mercats internacionals". A més de les dues plantes catalanes a Montblanc i Vilanova, Mahle té cinc plantes més a Espanya (Torrejón, Boecillo, Motilla del Palancar, Palència i Paterna) amb uns 2.300 treballadors.

 

 

ARXIVAT A:
Drets laboralsEmpresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut