Luis de Guindos en la roda informativa posterior del Consell de Ministres de divendres passat.
De Guindos creu que va ser una equivocació la sortida a borsa de Bankia. (Foto: EFE)
Madrid

Luis de Guindos reconeix que la creació de Bankia i la seva sortida a borsa van ser un error

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, admet que va ser un error crear Bankia i la seva posterior sortida a borsa. El ministre també ha dit que el govern espanyol podria tornar a tocar l'IVA, però assegura que cap ajust afectaria els productes considerats importants. En una entrevista a la cadena La Sexta, De Guindos ha afirmat que s'estan posant les bases per reduir l'atur.

RedaccióActualitzat
Un any després del rescat internacional de la banca espanyola, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, admet que la creació de Bankia va ser un error, igual que la seva sortida a la borsa. De Guindos ho ha reconegut en declaracions a La Sexta.

El govern espanyol ha fet servir 40.000 milions d'euros dels 100.000 milions que es van aprovar, i pràcticament la meitat han anat a parar a Bankia. El ministre considera que la fusió que va donar lloc a l'entitat, encapçalada per Caja Madrid i Bancaixa, i la posterior sortida a la borsa, el 2011, quan el PSOE era al govern espanyol, van ser una equivocació. L'any següent l'entitat va ser intervinguda. "Hem d'aprendre dels nostres errors. La fusió de les set caixes d'estalvis va ser un error. Jo ja ho vaig dir fa un any, i ara no crec que ningú ho posi en qüestió, que la sortida a borsa també va ser un error. El que hem de fer és reconduir la situació", ha explicat De Guindos, que assegura que Bankia és ara més solvent i està més ben gestionada.

El titular d'Economia ha criticat la venda d'alguns productes financers, com ara les polèmiques preferents. Justifica que les entitats no donin crèdits a immobiliàries ni a constructores, i creu que s'estant donant les condicions perquè es reactivin els préstecs a altres sectors.

Pel que fa a l'IVA, Luis de Guindos ha confirmat que el tocaran -com ja va avançar la setmana passada el titular d'Indústria-. Segons el ministre, no apujaran els tipus, però sí que alguns articles canviaran de cistella. La Comissió Europea ha demanat a Espanya que alguns articles que era tenen IVA superreduït el 4%, passin al tipus reduït del 10%.
Anar al contingut